Times of Suriname

³'iensten ZRrden niet FRnIRrP DIsSrDDN geOeverd´

-

3$5$0$5,%2 %iM deOen van de SarticXOie­re VectRr iV Saniek RntVtaan Rver de RSdracKt die dRRr Ket .aEinet van de 9iceSreVid­ent iV JeJeven RP inJaande ManXari een aantaO cRntracten Pet EedriMven vRRr Ket Oeveren van dienVten te EeëindiJen. ,n eerVte reactie ]eJt viceSreVid­ent $VKZin $dKin dat Ket niet de EedReOinJ iV dat de RverKeid aO Ket Zerk naar ]icK tRetrekt en de Srivate VectRr XitVcKakeO­t Paar dat er vROJend Maar nieXZe en VtrenJere vRRrZaarde­n kRPen in Ket kader van efficiënti­e.

(r ]ijn ]eker ]es redenen die ten grondslag liggen voor het Eesindigen van contracten. 'ie ]ullen in de looS van de week onder de aandacht van de EelangheEE­enden worden geEracht. (en van de rede nen volgens $dhin is dat er veel overheidsg­eld verdamSt in werken die niet goed uit gevoerd worden door Eedrij ven waarmee een samenwer kingscontr­act is gesloten. ³+et Elijkt dat er werken aanEesteed worden en men voert het werk niet uit ]oals is overeengek­omen´ ]egt de viceSresid­ent. ³(r moet een nieuw reglement komen.´ 2ok de regering en het Sarle ment ]ijn Ee]ig met het slaan van nieuwe regels met Eetrek king tot aanEestedi­ngen en comStaEili­teit. 'e contracten die in de toekomst gesloten ]ullen worden moeten vol doen aan de nieuwe standaar den oS Easis van uniIormite­it. 'e komende weken worden de nieuwe Srocedures met de Srivate sector EesSroken. 'ie kunnen komend jaar weer in schrijven voor het leveren van diensten maar conIorm stren gere richtlijne­n. ³+et is niet de Eedoeling om het geheel in Eeheer van de overheid te Erengen maar het gaat om uniIormite­it. (r ]ijn ]o nog een Saar redenen´ Eenadrukt $dhin.

'e Eedrijven waarvan de contracten Ser januari Ee eindigd worden ]ijn hooId ]akelijk schoonmaak en EewakingsE­edrijven onder houdsinste­llingen en Eedrij ven die tren]en goten en Eer men onderhoude­n.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname