Times of Suriname

:eer aFKt jaar Fel gesist voor dodelijN sSeedEooto­ngeval

-

V$/B85* - Voor een aanvaring op de Vinkeveens­e 3lassen met twee doden is tegen een 52-jarige schipper uit Valburg gisteren in hoger beroep acht jaar celstraf gesist plus een vaarverbod van vijf jaar.

Volgens justitie is de man schuldig aan doodslag en poging tot doodslag. $rnoud +. botste in augustus van 2014 met zijn speedboot frontaal op een sloep met aan boord vier vrienden uit /eusden. ,n het donker van een warme zomeravond voer de schipper met een gezelschap in zijn speedboot veel harder dan de toegestane snelheid over de plassen. +ij was onder invloed van champagne en bier. Twee opvarenden van de sloep overleefde­n de botsing niet, de twee anderen ontsnapten aan de dood. De rechtbank in 8trecht veroordeel­de $rnoud +. vorig jaar tot vier jaar celstraf voor dood door schuld. Er was acht jaar gevangenis­straf gesist. =owel het 2penbaar Ministerie als de verdachte ging in hoger beroep. De advocaat-generaal is het niet eens met de beoordelin­g door de rechtbank en ook niet met de strafmaat. De boot was volgens hem veel te groot en snel voor het binnenwate­r van de Vinkeveens­e plassen. “+et was een )ormule 1-wagen op een kartbaan. De speedboot is over de sloep heen gedenderd”, zei hij gisteren.

“+et was een mooie avond midden in de vakantie en de verdachte had rekening moeten houden met drukke scheepvaar­t”, aldus de advocaat-generaal. +ij gelooft niet dat het drankgebru­ik beperkt was gebleven tot vier drankjes, zoals de verdachte gisteren zei. De verdachte schipper ontkende gisteren nogmaals dat hij onverantwo­orde risico¶s heeft genomen en roekeloos heeft gevaren. =ijn advocaat komt maandagmid­dag nog aan het woord. (NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname