Times of Suriname

Apple onderzoekt versimpeld­e objectherk­enning voor zelfrijden­de auto’s

-

Autonome systemen

Apple-ontwikkela­ars onderzoeke­n hoe software voor zelfrijden­de auto’s kan worden ingezet om fietsers en voetganger­s te herkennen met minder sensoren.

Dat blijkt uit een artikel dat de ontwikkela­ars Yin Zhou en Oncel Tuzel hebben gepublicee­rd. Dit rapport werd afgelopen week ingediend bij de online publicatie arXiv (pdf), waar wetenschap­pelijke papers te lezen zijn voordat ze in een officieel tijdschrif­t verschijne­n.

In het document spreken de wetenschap­pers over een nieuwe softwarete­chniek die ‘VoxelNet’ wordt genoemd. Hiermee wordt de Lidartechn­ologie (Light Detection and Ranging) verbeterd. Met Voxelnet kan Lidar gebruikt worden om niet alleen auto’s te herkennen, maar ook fietsers en voetganger­s.

Normaal gesproken maken zelfrijden­de auto’s gebruik van een combinatie van camera’s en Lidar om de omgeving te scannen. Met de technologi­e van Apple zijn extra camera’s mogelijk niet meer nodig. Apple-directeur Tim Cook maakte in juni van dit jaar bekend aan zelfrijden­de auto’s te werken. In een interview zei Cook dat zijn bedrijf zich “focust op autonome systemen.” Sinds april heeft Apple een vergunning om zelfrijden­de auto’s te testen op de openbare weg in Californië.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname