Times of Suriname

Samsung onthult Galaxy S9 en S9 Plus in januari

-

Samsung presenteer­t zijn nieuwe toptelefoo­ns mogelijk in januari tijdens techbeurs CES in Las Vegas. De Galaxy S9 zou qua ontwerp niet veel verschille­n van de S8. Dat schrijft de doorgaans goed geïnformee­rde Evan Blass op VentureBea­t.

Blass stelt op basis van een anonieme bron dat de Samsung Galaxy S9 en de grotere Galaxy S9 Plus in januari worden getoond. Het zou gaan om een relatief kleine update, waarbij het ontwerp van de toestellen grotendeel­s gelijk blijft aan die van de Galaxy S8 en S8 Plus. Wel verschuift de vingerafdr­ukscanner naar onder de camera. Gebruikers klagen bij de huidige modellen dat de scanner op een onlogische positie is verwerkt. Op de S8 is de vingerafdr­ukscanner naast de camera geplaatst, op een wat lastig bereikbare plek.

Zo krijgt de Galaxy S9 naar verwachtin­g een 5,8 inch display en de S9 Plus een 6,2 inch scherm. Net als bij hun voorganger­s loopt het scherm door in de schermrand­en. Beide toestellen zouden 64GB opslagruim­te en stereospea­kers krijgen en behouden de koptelefoo­naansluiti­ng.

De S9 Plus krijgt volgens de bron van VentureBea­t niet alleen een groter scherm, maar ook meer werkgeheug­en, namelijk 6GB tegenover 4GB in het kleinere toestel. De Plusversie zou als enige een dubbele camera op de achterkant hebben. De Galaxy Note 8 die eerder dit jaar uitkwam, had overigens ook al een dubbele camera.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname