Times of Suriname

Dansschool Madhoerie presenteer­t “Save Mother Earth”

-

PA5A0A5,BO ± Dansschool 0adhoerie 6uriname presenteer­t op zaterdag 02 december in 7heater 7halia de theatervoo­rstelling ³6ave 0other (arth´. Deze voorstelli­ng word georganise­erd in verband met het 20jarig jubileum van dansschool 0adhoerie in 6uriname en dansdocent 0adhoerie agmohan viert ook het 0jarig jubileum van haar danscarriq­re.

(en kaart voor deze dansvoorst­elling kost 65D 50. De kaarten voor de voorstelli­ng zijn te verkrijgen bij 6ari 1agar Grote &ombeweg en Kwattaweg &oncord 2000 hermitage 0all en Kwattaweg &hoi¶s Groentenma­rkt ohannes 0ungrastra­at =onnebloem 0arkt 1oord ozef ,sraelstraa­t en bij de dansschool zelf aan de (insteinstr­aat 5 .

(en ieder die ooit een dansvoorst­elling van dansschool 0adhoerie heeft bezocht weet dat elke optreden een unieke ervaring is. Dit omdat de thema¶s die worden belicht tijdens de dans en drama stukken vaak een educatieve en emotionele indruk achterlate­n bij het publiek een die je meeneemt naar een andere dementie.

+et verhaal van ³6ave 0other (arth´ neemt het publiek mee op een reis die begint bij het ontstaan van de aarde de evolutie van de mens het ontstaan van godsdienst en cultuur en verder laat zien hoe de mens in eerste instantie zuinig omgaat met hun omgeving en de natuur en er alles aan doet om deze schoon en mooi te houden. /angzaam maar zeker verandert het gedrag en wordt de mens nonchalant­er en begint deze vernietige­nd en verkwisten­d om te gaan met het milieu. ,n de laatste fase van het programma laten de dansers zien dat als dit vernietige­nd en vervuilend gedrag zich voortzet er in de toekomst alleen maar verdriet ziekte en overlijden van mensen en dieren zal voorkomen en dat de natuur en het milieu ophoudt te bestaan. (r wordt ook uitgebeeld dat het nog niet te laat is om op te staan en te beseffen dat de aarde nog gered kan worden als wij mensen samenwerke­n aan de beschermin­g en behoud ervan en terugvecht­en tegen al het negatieve betreffend­e het milieu. Alle onderwerpe­n die worden belicht zullen middels dans en dra ma aan het publiek worden gepresente­erd ondersteun­t door speciaal hiervoor uitgezocht­e video en muziek.

³,k hoop dat mijn dansschool met deze voorstelli­ng een positieve bijdrage kan leveren aan de gemeenscha­p door onder andere een bewustword­ingsproces op gang te brengen over hoe belangrijk het is om de aarde te beschermen´ zegt dansdocent 0adhoerie agmohan die voor deze avond ook verantwoor­delijk is voor de choreograf­ieën van alle dansstukke­n de artistieke begeleidin­g en de productie van de gehele voorstelli­ng. Volgens agmohan ligt de thema van deze voorstelli­ng haar dichtbij het hart omdat

het ook de viering is van het 20 jarig ubileum van de dansschool en haar 0 jarige danscarriq­re markeert. ³,k kwam in 1 uit 1ederland terug naar 6uriname om de Bharata 1atyam danskunst over te dragen en richtte mijn dansschool hier op. ³Dans is een deel van mijn leven. Dat doe ik met veel liefde en passie en ik deel het met iedereen die daar open voor staat. Als ik terugkijk naar de afgelopen 0 jaren dat ik met de dans bezig ben geweest dan ben ik tevreden over de bijdrage die ik heb geleverd aan de ontwikkeli­ng van deze kunstvorm Bharata 1atyam ´ zegt zij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname