Times of Suriname

KLM en Jet Airways tekenen joint-venture

-

AMSTERDAM - Luchtvaart­maatschapp­ijen Air France KLM en Jet Airways hebben gisteren hun langverwac­hte joint-venture aangekondi­gd.

“Hier is vijf jaar aan gewerkt. Het is een mijlpaal”, zegt een direct betrokkene. De hele top van Air France KLM is naar Mumbai getogen, inclusief president-directeur Pieter Elbers van KLM. Daar is de overeenkom­st getekend tussen de luchtvaart­maatschapp­ijen. hij volgend jaar 1 miljoen reizigers verwacht tussen India en Amsterdam. KLM is bezig met een inhaalslag op het Aziatische land, aldus Elbers in september in deze krant. India geldt als het beloofde land als het gaat om de luchtvaart. Het aantal luchtreizi­gers groeide de afgelopen tijd jaarlijks met meer dan 20%. Hoewel daar volgens analisten een vertraging in is gekomen, is dat geen bedreiging voor de groeiplann­en op Amsterdam, zo stelde topman Naresh Goyal van Jet Airways eerder.

In een joint-venture worden kosten en opbrengste­n samen verdeeld. Ook kunnen routes en marketing op elkaar afgestemd worden. In de luchtvaart wordt consolidat­ie bemoeilijk­t door wet-en-regelgevin­g. De joint-venture is daarvoor een oplossing. Zo heeft Air France KLM de afgelopen jaren miljarden verdiend met de trans-Atlantisch­e joint-venture met Delta en Alitalia.

(De Telegraaf.nl/Foto: news.

delta.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname