Times of Suriname

&RDOLWLHIUD­FWLH VWHYHQW DI RS FRQIURQWDW­LH PHW /99

-

3$5$0$5,%2 0LQLVWHU 6RHUHVK $OJRH HQ GLUHFWHXU 'MRHPDGLH .DVDQPRHVGL­UDQ YDQ /DQGERXZ 9HHWHHOW HQ 9LVVHULM /99 ]LMQ JLVWHUHQ RQGHU KHW YXXU JHQRPHQ GRRU GH FRDOLWLHIU­DFWLH LQ 'H 1DWLRQDOH $VVHPEOHH '1$ +HW GXR ZRUGW LQ YHUEDQG JHEUDFKW PHW YHUPRHGHOL­MNH FRUUXSWLHS­UDNWLMNHQ LQ 1LFNHULH +HW JDDW RP JHVMRHPHO PHW JURQG HQ VWDDWVPDFK­LQHV LQ 1LFNHULH HQ DFKW YLVYHUJXQQ­LQJHQ YRRU WUDZOHUV RS QDDP YDQ HHQ ZDFKWHU GLH QLHW RS GH KRRJWH LV GDW KLM GLH µEH]LW¶

'e aanzet kZam van &leon *onsalves -ardin de 3onte 3A/8 en Zerd opgepakt door 5achied 'oekhie 1'3 die zegt over harde EeZijzen te Eeschikken, Zelke hij na zijn spreekEeur­t aan de '1A leiding zou afstaan. :at de acht visvergunn­ingen Eetreft, kZam de zaak aan het licht, nadat de Eestuursdi­enst van 1ickerie op zoek ging naar de houder. 9olgens 'oekhie is men gestuit op een doodeen voudige Eurger die er geen snars van snapt. ³'e man zegt dat hij er niets van afZeet”. 'e vergunning­en staan op naam van een Eedrijf, Zaar de onZetende Zachter, eigenaar zou zijn. 9an minister Algoe verneemt 'oekhie dat ook hij niets afZeet van de ver gunningen. ³+et is getekend door de directeur die hier zit”, zegt 'oekhie verZijzend naar .asanmoesdi­ran die ook aan Zezig Zas in het parlement. .lokkenluid­er 'oekhie sZen gelde ook een kZestie aan van een terrein, dat onrechtmat­ig in het Eezit zou zijn gekomen van een derde. ³'aarEovenop Zordt dit illegaal verkregen terrein EeZerkt met trac toren en graafmachi­nes van de overheid ”, EeZeert 'oek hie. Om te verEloemen dat het om machines van de gemeen schap gaat, zouden het merk en de herkenning­stekens Ee Zust zijn verZijderd. 9olgens hem moet /99 meer Zeten van deze kZestie en hij eist, dat deze zaak tot de Eodem Zordt onderzocht.

Andre 0isiekaEa, fractielei der van de 1ationale 'emo cratische 3artij 1'3 , heeft minister Algoe opgeroepen om tijdens de regeringsr­onde gedetaille­erd in te gaan op de reeks aantijging­en van vermeende corruptie met vis vergunning­en die sinds Eegin deze Zeek het parlement in een greep houdt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname