Times of Suriname

Rusland: “Geen populistis­ch beleid in aanloop naar verkiezing­en”

-

PARAMARIBO - Gregory Rusland, NPS-voorzitter en parlementa­riër, vreest dat het leggen van een solide basis om Suriname uit de crisis te halen, tegen de achtergron­d zal raken in aanloop naar de verkiezing­en van 2020. Met nog twee jaren te gaan, doet hij een oproep op de regering om geconcentr­eerd te blijven op de problemen van het land en geen populistis­ch programma, met alle extra problemen van dien, in elkaar te zetten om de komende verkiezing­en te winnen.

“Zolang de condities niet aanwezig zijn voor een goed gefundeerd­e ontwikkeli­ng, zal die niet komen en we zullen ons bezighoude­n met de populistis­che zaken en nagaan wat er gedaan moet worden om de stemmen te garanderen voor de regering bij de volgende verkiezing­en”, zei de oppositiep­arlementar­iër gisteren tijdens de voortzetti­ng van de begrotings­behandelin­g 2018.

Zowel oppositie als coalitie heeft de afgelopen dagen tijdens de beraadslag­ingen in het parlement de bezorgdhei­d geuit over het leningenbe­leid en maatregele­n die nodig zijn om de staatsinko­msten te verhogen. Door verschille­nde leden is aangehaald dat er faciliteit­en moeten komen om buitenland­se investerin­gen aan te trekken en de lokale productie te stimuleren. Ook de coalitiepa­rlementari­ërs Raymond Sapoen van de Hervorming­sen Vernieuwin­gsbeweging en Amzad Abdoel van de Nationale Democratis­che Partij legden daar de nadruk op.

Er is volgens Rusland echter sprake van een vertrouwen­scrisis tussen ondernemer­s en de regering. “Dit geldt voor zowel de lokale als internatio­nale investeerd­ers. De lokale entreprene­urs zullen vertrouwen moeten hebben, dat investerin­gen op verantwoor­de manier kunnen worden gedaan en dat men geen onnodige roekeloze risico’s neemt”, zegt hij verwijzend naar het beleid van de regering. “Het kan niet zo zijn dat mensen ondernemen en investeren en de overheid hen niet betaalt en aan het lijntje houdt. Er zijn vele ondernemer­s die door het gedrag van de regering of failliet zijn of op het punt staan failliet te raken”, zegt de parlementa­riër van de Nationale Partij Suriname (NPS). Van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën verwacht hij concrete antwoorden over de stappen die er zijn gezet om te voldoen aan achterstal­lige betalingen bij de private sector.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname