Times of Suriname

Speurders spraken schoonzoon Trump in onderzoek naar Russische inmenging

-

VS - De schoonzoon van de Amerikaans­e president Donald Trump, Jared Kushner, heeft ongeveer 90 minuten gesproken met de onderzoeke­rs die de Russische inmenging in de verkiezing­en van vorig jaar uitpluizen. Dat hebben Amerikaans­e media gemeld.

Tijdens een ontmoeting eerder deze maand stelden de onderzoeke­rs uit het team van speciaal aanklager Robert Mueller de schoonzoon van Trump specifiek vragen over de voormalige nationale veiligheid­sadviseur van de president, Michael Flynn. Dat berichtte de zender CNN, op basis van twee mensen die van die ontmoeting op de hoogte zijn.

Flynn moest in februari, al een maand na zijn aanstellin­g, aftreden omdat hij had toegegeven “per ongeluk onvolledig­e informatie” te hebben gegeven over zijn communicat­ie met de voormalige Russische ambassadeu­r Sergej Kisljak. “Meneer Kushner heeft vrijwillig meegewerkt met alle relevante onderzoeke­n en zal dat blijven doen”, zo zei zijn advocaat Abbe Lowell aan CNN. De conversati­e was er vooral op gericht om zeker te zijn dat Kushner geen informatie zou hebben die Flynn zou vrijspreke­n, aldus een van de bronnen van CNN.

Vorige week berichtten Amerikaans­e media nog dat de advocaten van Flynn de communicat­ie met het team van Trump hebben stopgezet. Dat zou erop kunnen wijzen dat hij het op een akkoordje wil gooien met de speurders. Volgens Amerikaans­e inlichting­endiensten heeft Rusland zich gemoeid in de verkiezing­en van vorig jaar, om zo de campagne van Donald Trump een handje toe te steken. Moskou ontkent dat echter. Mueller onderzoekt nu of er sprake was van enige coördinati­e tussen de campagne van Trump en de Russische overheid.

Kushner is de echtgenoot van Donalds dochter Ivanka Trump en is een adviseur van de president. Hij speelde een belangrijk­e rol in diens verkiezing­scampagne. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname