Times of Suriname

0DUDGRQD RQ]HNHU YRRU :. ORWLQJ

-

92E7%$/ Het is onzeker of Diego Maradona vrijdag kan helpen om de loting voor het WK voetbal in 5usland te verrichten. De $rgentijnse voormalig topvoetbal­ler miste donderdag de generale repiti tie wegens schouderkl­achten. Maradona bleef achter in zijn hotel. ³We hopen dat hij er morgen wel bij is´, vertelde een woordvoerd­er van de we reldvoetba­lbond )I)$. Maradona is een van de voet balcoryfee­ën die presentato­r *ary /ineker vrijdag in het Kremlin assisteren bij de lo ting, die de groepsinde­ling voor de eindronde in de zo mer van bepaalt. 2ok )abio &annavaro, &afu, *ordon %anks, &arles Puyol en /aurent %lanc zijn uitge nodigd.

2ok Miroslav Klose ontbrak donderdag bij de generale. De Duitse WK topscorer al ler tijden, die vrijdag de we reldbeker op het podium moet brengen, was donderdag nog niet aangekomen in Moskou. De 5ussiche president 9ladimir Poetin zal vrijdag in Moskou in ieder geval wel aanwezig zijn bij de loting voor het WK in zijn eigen land, meldde het Kremlin donderdag.

De jarige Poetin behoort tot de ruim gasten, on der wie ook de bondscoach­es van bijna alle deelnemen de landen.

De loting in de concert zaal van het 5ussische re geringscen­trum begint om

. uur 1ederlands­e tijd. 5usland is als gastland auto matisch ingedeeld in groep $ en speelt op donderdag juni de openingswe­dstrijd in het /uzhniki Stadion van Moskou. De finale is op zon dag juli en ook die wordt in Moskou gespeeld.

1aast 5usland zitten Duitsland, %elgië, Portugal, )rankrijk, Polen, %razilië en $rgentinië als groepshoof­d in pot bij de loting. De potin deling werd op basis van de )I)$ ranglijst gemaakt. Spanje en Engeland zijn op papier de sterkste teams in pot .

Met uitzonderi­ng van Europa kunnen twee landen uit het zelfde werelddeel niet bij el kaar in de groep komen. %ij Europese landen geldt een ma[imum van twee per poule.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname