Times of Suriname

),)$ ZLO WHDPV RS :. YRRU FOXEV

-

92E7%$/ 2p het ver nieuwde WK voor clubteams strijden vanaf naar verluidt ploegen om de wereldtite­l. Het toernooi zal vanaf dan in de zomer worden gehouden en duurt drie weken

tot juni . Dat meldt het Spaanse Marca woens dagavond. )I)$ voorzitter *ianni Infantino zei vorig jaar al rond deze tijd dat hij het WK voor clubteams meer aanzien wilde geven door meer formaties mee te laten doen.

In de huidige opzet, die ieder jaar in december wordt af gewerkt, strijden de zes con tinentale kampioenen en de kampioen van het gastland tegen elkaar om de wereldtite­l voor clubs.

In de nieuwe opzet mogen zogezegd clubs meedoen, waarvan naar verluidt twaalf uit Europa, vijf uit =uid $merika, twee uit $frika, twee uit 1oord $merika, twee uit $zië, een club uit 2ceanië en een club uit het gastland. In Europa kwalificer­en de winnaars van de &hampions /eague van de laatste vier jaar, de finalisten en de vier clubs met het hoogste 8E)$ coëfficiën­t zich voor het WK voor clubteams. De )I)$ wil bij de vernieuwde variant gaan voor acht groepen van ieder drie teams, waarvan al leen de groepswinn­aars zich plaatsen voor de kwartfinal­es. Het nieuwe toernooi wordt volgens het plan ppn keer in de vier jaar gehouden en komt in plaats van de &onfederati­ons &up, dat sinds een jaar voor het WK voor landen teams wordt georganise­erd.

(NS)

 ??  ?? Gremio mag zich voor de derde keer de beste club van Zuid-Amerika noemen. (Foto: Nusport)
Gremio mag zich voor de derde keer de beste club van Zuid-Amerika noemen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname