Times of Suriname

),)$ GULQJW DDQ RS RSORVVLQJ EHVWXXUVFU­LVLV $XVWUDOLs

-

92E7%$/ De $ustralisch­e voetbalbon­d ))$ zit in een bestuurlij­ke crisis. Een re solutie om het congres uit te breiden en representa­tiever te maken, kreeg net niet de benodigde meerderhei­d van

procent. =even van de tien congresled­en stemden tegen, ppn te weinig, wat be tekent dat alles blijft zoals het is.

De wereldvoet­balbond )I)$ had juist aangedrong­en op uitbreidin­g van het con gres, dat onder meer de be stuurslede­n kiest, en gaat nu mogelijk ingrijpen. Het congres van de $ustralisch­e voetbalbon­d wordt gevormd door afgevaardi­gden van de negen staten en territoria, plus ppn afgevaardi­gde na mens de tien profclubs in de $ /eague. De )I)$ wil dat de clubs, de voetballer­s zelf pn vrouwen ook een stem krijgen en eist daarom een breder congres.

,,We leggen de uitkomst van de stemming voor aan de )I)$¶¶, zei de $ustralisch­e voetbalbaa­s Steven /owy. De wereldvoet­balbond kan besluiten om het bestuur van de ))$ af te zetten en zelf een zogeheten normalisat­ie comitp aan het werk te zetten in $ustralië. ,,We gaan met de )I)$ bespreken welke stappen we kunnen nemen om dit probleem op te lossen en een breder en representa tiever congres te krijgen.¶¶ 1iet alleen op bestuurlij­k vlak zitten de $ustraliërs in de problemen. De bond moet ook een nieuwe bondscoach aanstellen, die de µSocceroos¶ gaat voorbereid­en op het WK van komende zomer in 5usland. $fgelopen week stapte $nge Postecoglo­u op. Hij lag onder vuur vanwege de moeizame kwalificat­ie reeks. 1aast *raham $rnold, de succesvoll­e trainer van Syndey )&, wordt ook %ert van Marwijk genoemd als mogelijke opvolger. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname