Times of Suriname

3DUOHPHQWD­ULsUV 1'3 EHXNHQ KDUG RS UHJHULQJVE­HOHLG

-

PARAMARIBO - 'e 1'P-fractie in 'e 1ationale Assemblee '1A is deze week opvallend fel en kritisch naar de regering geweest. Met stemverhef­fing hebben meerdere parlementa­risrs van de regeringsf­ractie ongezouten kritiek geleverd op het uitblijven van structurel­e oplossinge­n voor problemen. *isteren hebben 6ilvana Afonsoewa, Aida 1ading, Amzad Abdoel en :endel Asadang hard uitgehaald naar de regering.

De dagen daarvoor heb ben ook andere leden van de 1D3 fractie, onder Zie 5achied Doekhie en $n dre 0isiekaba de regering ernstig op de vingers getikt voor, dan Zel om ophelde ring gevraagd van een reeks vermeende malversati­es. De commentare­n en kritieken van de oppositie Zerden zelfs overschadu­Zd door de µaan vallen¶ van de 1D3 fractie.

7ijdens haar spreekbeur­t heeft 1ading, uit 6ipaliZini, gisteren ferme kritiek gele verd op het uitblijven van beloften, die er zijn gedaan. Het 0inisterie van Handel ,ndustrie en 7oerisme en 1a tuurlijke Hulpbronne­n kre gen van 1ading concrete pro blemen voorgelegd, Zaarvan zij eerder melding maakte in het parlement, maar maatre gelen laten op zich Zachten. =ij had het onder andere over prijsopdri­jving, vervallen producten, scalians die de rivieren vervuilen en kapotte aggregaten Zaarvan de repa ratie op zich laat Zachten. 2ok de gezondheid­szorg in het binnenland is volgens 1a ding zeer beperkt. “:anneer denkt de regering doktoren naar het binnenland te stu ren voor betere zorg"´, vroeg 1ading aan minister 3atrick 3engel van 9olksgezon­dheid. =ij maakte ook melding van een tekort aan medicijnen, bedden en matrassen in ge zondheidsk­linieken in het binnenland, die op meerdere fronten tegenslage­n krijgen om kZaliteits­zorg te garan deren.

1ading mocht in haar kriti sche presentati­e naar de rege ring toe rekenen op de steun van haar fractie. “De Zijze Zaarop zij de problemen in het binnenland heeft aan gekaart, geeft aan dat zij er µgeen politiek mee bedrijft¶´, zegt Zaarnemend fractie leider $mzad $bdoel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname