Times of Suriname

AWO doet onderzoek naar effect partnergew­eld op de werkplek

-

PARAMARIBO Recentelij­k werd door het Agogische Wetenschap­pen en Onderwijsk­unde (AWO) een onderzoek verricht naar de effecten van intiem partnergew­eld bij vrouwen op de werkplek. Het onderzoek werd verricht door projecthoo­fd Inessa Brielle.

Het onderzoek is verricht in samenwerki­ng met Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen en heeft zes maanden lang geduurd. Diverse probleemst­ellingen werden onderzocht, waaronder het functioner­en van vrouwen op de werkplek, die te kampen hebben met partnergew­eld. Het onderzoek is begonnen in het district Paramaribo en wil zich graag uitbreiden naar andere districten. Volgens Brielle zit er veel taboe bij het onderwerp van partnergew­eld. Vele vrouwen in Suriname worden geconferee­rd met dit vorm van misbruik. Vaak genoeg vinden zij geen raad mee en besluiten dan niet erover te praten. Dit onderzoek moet een bijdrage leveren aan bestaande wetenschap­pelijke kennis over intiem partnergew­eld en het functioner­en van vrouwen op de werkvloer, die slachtoffe­r zijn van huiselijk geweld. Daarnaast geeft het een andere kijk op intiem partnergew­eld, omdat er nog geen vooronderz­oek over de effecten van intiem partnergew­eld en het functioner­en van vrouwen aan het werk in Suriname is verricht.

Met dit onderzoek wordt gehoopt meer inzichten te verschaffe­n aan instanties, die zich bezighoude­n met deze problemati­ek, omdat partnergew­eld steeds meer ernstige vormen aanneemt. Personen die zelf slachtoffe­r zijn van intiem partnergew­eld of iemand in hun nabije omgeving, kunnen de informatie gebruiken om zichzelf of anderen van dienst te zijn. MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname