Times of Suriname

SURINAME TE ONBEKEND OM TOERISMEGI­GANT TE WORDEN “REGERING ZAL MEER MOETEN INVESTEREN IN SROMOTIE´

-

PARAMARIBO - (r wordt onvoldoend­e geïnvestee­rd om Suriname te promoten als toerismebe­stemming. =olang er op beleidsniv­eau geen geld wordt vrijgemaak­t voor promotie en marketing zal al het streven om toerisme te verheIIen tot toerismegi­gant en belangrijk­e inkomstenb­ron, mislukken. Daar zijn touroperat­ors en toerismeon­dernemers het unaniem mee eens.

Ondernemer­s hebben flink gewnvestee­rd om toeristisc­he attracties op te zetten in het natuurscho­on maar er is geen toeloop. 9olgens hen heeIt het geen zin om nog meer in vesteringe­n te plegen als de huidige Iaciliteit­en onderbe zet zijn. Op enkele plekken na hebben bijna alle oorden een bezetting van gemiddeld

.

6irano =alman directeur van $cces 6uriname 7ravel *roup waaronder vijI toe rismebedri­jven vallen merkt wel op dat er niet geschroomd wordt om miljoenen te inves teren in de mijnbouwse­ctor terwijl toerisme met dezelIde investerin­gen onuitputte­lijke voordelen zal opleveren. “(r moet promotie komen. Dat kost tientallen miljoenen en dat moet de regering vrij ma ken. Het zal vele malen meer dan tientallen miljoenen op leveren en heel snel´ zegt de grootonder­nemer in de toe rismebranc­he. “De investe ring in het veld is minimaal terwijl het bij mijnbouw juist anders is. 6uriname is op zich al een toeristisc­h product. :at we moeten doen is ervoor zorgen dat de houtkap wordt gereguleer­d de ontbossing de mijnbouw kwikvervui ling dat zijn kortetermi­jn projecten´ zegt =alman. Hij verwijst naar de ravage die achtergela­ten wordt in het milieu als mijnbouwge­bie den uitgeput zijn. Die zouden zijns inziens op termijn meer geld opleveren zonder dat het tropisch bos daarvoor opge offerd wordt. “Bauxiet is nu op. :e zitten alleen met de ravage. *oud is straks op en alleen ravage zal achterblij ven en alleen een paar mensen zijn rijk geworden. 7oerisme is duurzaam. Het wordt al leen maar meer en hele gro te groepen worden er beter van. Het beschermt het land en conserveer­t de cultuur´ zegt =alman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname