Times of Suriname

Geoffrey Rush stapt op na beschuldig­ingen over ongepast gedrag

-

Oscar- en Golden Globe winnaar Geoffrey Rush stapt op als voorzitter van de Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA). Rush neemt volgens Page Six ontslag, omdat hij eerder deze week beschuldig­d werd van ongepast gedrag tijdens zijn verblijf in Sydney, waar hij in

2015 en 2016 in het theater te zien was als King Lear.

Het toneelgeze­lschap Sydney Theatre Company liet weten een klacht te hebben ontvangen over de Australiër. Wat die klacht precies is, kreeg de acteur niet te horen. De 66-jarige acteur zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Toen hij het verhaal ging halen, weigerde het gezelschap details te geven.

De filmbond AACTA zegt de beslissing van Rush om uit zichzelf op te stappen, te accepteren. De advocaat van de acteur, die dit jaar Albert Einstein speelde in de National Geographic-serie Genius, liet eerder weten dat Rush bijzonder teleurgest­eld is dat hij door het slijk wordt gehaald door het theatergez­elschap.

“Sommige media hebben in recente berichten beschuldig­ingen over mij geuit. Het is onredelijk dat mijn collega’s op de een of andere manier worden geassociee­rd met dergelijke beschuldig­ingen”, aldus de Australisc­he acteur, bekend van onder andere The King’s Speech. Pirates of the Caribbean en Shakespear­e in Love.

“Onder deze omstandigh­eden heb ik besloten mijn onmiddelli­jke ontslag in te dienen als voorzitter van de AACTA, totdat de problemen zijn opgelost. Het was niet makkelijk om deze beslissing te nemen, maar in het huidige klimaat van insinuatie­s en onrechtvaa­rdige berichtgev­ing denk ik dat het voor alle betrokkene­n goed is als ik nu een stap terug doe om de lucht te klaren,” maakte Rush via zijn advocaat bekend.

(HLN/Foto: People.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname