Times of Suriname

Man redde vrouw op nippertje van de trein

-

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhove­n-penningen uitgereikt. Mensen die het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Hij had ’s ochtends op weg naar school een oud vrouwtje overeind geholpen, vertelde Ruben tijdens het avondeten aan zijn ouders. Pas toen zijn ouders een krantenber­icht over het incident lazen, kwamen ze erachter dat hun zoon de oude vrouw van de dood had gered.

In Rotterdam krijgt Ruben een bronzen schijf uitgereikt door Pieter van Vollenhove­n. Aan Trouw vertelt hij nuchter dat hij die bewuste ochtend een oud vrouwtje op het spoor zag liggen. Haar rollator met boodschapp­en zat vast tussen de rails. “De slagbomen waren al gesloten.” Drie auto’s en een fietser stonden erbij en keken ernaar.

Anderhalve seconde nadat Ruben de vrouw overeind heeft getrokken, raast de trein naar Enschede langs. Een omstander schreeuwt nog naar het tweetal dat er een trein aankomt. Als de trein voorbij is en Ruben en de vrouw ongedeerd zijn, springt Ruben op zijn fiets en vervolgt zijn route naar school.

Daar vertelt hij zó nuchter over het incident dat de school hem niet gelooft en hij alsnog een telaat briefje moet halen. Gelukkig is dat briefje inmiddels ingetrokke­n. Nadat de school het krantenber­icht had gelezen, moesten ze hem wel geloven. (Metrotime)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname