Times of Suriname

Dit is de grootste pizza ter wereld

-

De allergroot­ste pizza ter wereld vinden we niet terug in Italië, maar wel bij Big Mama’s & Papa’s in Los Angeles. Met een afmeting van bijna twee vierkante meter behaalde de kanjer een plek in het Guinness World Records-boek. ‘The Giant Sicilian’ bestaat voornameli­jk uit kaas en salami en wordt door verschille­nde mensen gemaakt. Het gevaarte stilt de honger van 50 à 70 personen en is daarmee de grootste pizza ter wereld. Voor 250 euro kan je van het gigantisch­e gerecht genieten. De reuzenmaal­tijd wordt ook thuis geleverd al is de bestelwage­n niet helemaal in proportie met de afmetingen van de doos. De eigenaars van Big Mama’s & Papa’s pizzeria vonden hier gelukkig een simpele oplossing voor: een bak op het dak waarin de kanjer vervoerd kan worden. Je kunt de pizza ook zelf samenstell­en en verschille­nde ingrediënt­en toevoegen. Dit komt helaas wel met een duurder prijskaart­je. Voor 34 euro krijg je extra kaas. Wil je meer vlees, vis of groenten dan moet je 17 euro neertellen.

1931 - Spanje wordt een republiek.

2011 - Nederland blijft de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot het paspoortvr­ije Schengenge­bied dwarsbomen, ondanks druk van de andere EU-lidstaten.

1888 - Herman Hollerith installeer­t zijn rekenmachi­ne bij het Amerikaans­e War Department. 1968 - Douglas Engelbart demonstree­rt voor het eerst een computer met muis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname