Times of Suriname

8OWLPDWXP %Y/ $/6 YHUVWULMNW YDQGDDJ

-

3$5$0$5,%2 :LOJR 9DOLHV YRRU]LWWHU YDQ GH %RQG YDQ /HUDUHQ %Y/ HQ GH $OOLDQWLH YRRU /HHUNUDFKWH­Q LQ 6XULQDPH $/6 JHHIW DDQ GDW KHW XOWLPDWXP GDW JHVWHOG LV DDQ PLQVWHU 5REHUW 3HQHX[ YDQ 2QGHUZLMV :HWHQVFKDS HQ &XOWXXU YDQGDDJ YHUVWULMNW ,Q GLHQ GH PLQLVWHU QLHWV YDQ ]LFK ODDW KRUHQ ]XOOHQ ZLM HU WRH RYHUJDDQ WRW KHW RSURHSHQ YDQ DOOH OHGHQ GLH DDQJHVORWH­Q ]LMQ ELM GH %Y/ 'LW ]HJW GH YRRU]LWWHU YDQ GH %Y/ LQ JHVSUHN PHW

Times of Suriname

De voorzitter van de onder Zijsbonden heeft afgelopen donderdag een petitie aange boden aan de voorzitter van De 1ationale $ssemblee D1$ en de minister van 2: &, Zaarin hij aandacht vraagt voor de problemen die zich nu voordoen op het ,nstituut voor (conomisch en $dministrat­ief 2nderZijs ,meao .

Valies geeft aan dat minister 3eneu[ onZaarhede­n heeft gepresente­erd in D1$ en dat kan niet geacceptee­rd Zorden door de leerkrach ten. Valies is niet te spreken over de Zijze Zaarop de on derZijsmin­ister omgaat met de problemen van de ,meao scholen en geeft aan dat alle actoren binnen het onderZijs zich gaan buigen over deze uitspraken.

De minister heeft in D1$ gezegd dat hij nooit heeft aangegeven, dat de stage van het tZeede leerjaar Zordt af geschaft. Valies geeft aan dat de minister bezig is de samenlevin­g te misleiden, maar de vakbonden gaan zich daarvoor sterk maken en documenten overleggen, Zaarin de maatregele­n die aangekondi­gd zijn door het ministerie, zijn vastgelegd.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname