Times of Suriname

Comité Slachtoffe­rs en Nabestaand­en van Politiek Geweld heeft emotioneel congres achter de rug

-

Een van de aangrijpen­de verhalen die gedeeld werden die avond, was het verhaal van de heer Eduard Main. Hij raakte in 1981 tijdens het spelen met zijn broer gewond door een handgranaa­t te Babunhol. Hij was toen 8 jaar oud. Niet wetende dat er munitie verborgen was op de plek, waar ze zich begaven, werden de jongens onaangenaa­m verrast

‘Een Stem geven aan Stemlozen’

PARAMARIBO - Het nationaal congres met als thema: verliep zaterdag heel erg emotioneel. Dit zegt de voorzitter van het Comité Slachtoffe­rs en Nabestaand­en van Politiek Geweld, Humphry Jeroe. Bij het zien en horen van het verhaal van onder anderen Eduard Main lieten velen een traantje los.

met de ontploffin­g van een handgranaa­t. Hij werd meteen naar het ziekenhuis vervoerd. Tot nu toe gaat het lopen heel moeilijk bij hem. Achtereenv­olgende regeringen hebben hem steeds beloofd hulp te bieden, maar tot nu toe heeft hij geen hulp ontvangen.

De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, was ook aanwezig tijdens het congres. Na het aanhoren van de aangrijpen­de verhalen van de nabestaand­en stelde zij voor met het Comité om de tafel te gaan om te kijken hoe aan een oplossing te komen voor tenminste de dringende gevallen. Jeroe is blij met dit voorstel, omdat het Comité niet alleen wil staan voor verzoening en dialoog, maar ook wil helpen zoeken naar oplossinge­n. De aanwezige slachtoffe­rs en nabestaand­en mochten zich vrij opgeven om hun ervaring te delen. Vanuit verschille­nde kanten kreeg de voorzitter te horen dat dit een heel goed initiatief is en dat men blij was, eindelijk zelf aan het woord te kunnen zijn. (PW)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname