Times of Suriname

‘Hour of code’ week voor de 5de keer in Suriname

-

PARAMARIBO - De Codeforsu en Probitas organiseer­den ook dit jaar in samenwerki­ng met de Natin ICTstudent­en de ‘Hour of Code’ week.

De Hour of Code week werd dit jaar van 4 tot en met 9 december gehouden. Verschille­nde mulo en middelbare scholen kregen de afgelopen week bezoek van de Stichting Code voor Su. Studenten van het Natin 2e klas ICT zijn speciaal hiervoor getraind geworden. Nieuw dit jaar op de lijst waren de pedagogisc­he instituten, het Albert Cameron Instituut en het Christelij­k Pedagogisc­h Instituut.

Hour of Code heeft als doel de mensheid ervan bewust te maken dat over enkele jaren programmer­ing niet weg te denken is in het dagelijks leven. “Iedereen zou tenminste de basis principes van de computer moeten kennen”, zegt Fabian Jacot, voorzitter van Stichting Code voor Su. Over 10 jaren is programmer­ing een must op je CV, gaat Jacot verder. Het hoofddoel is om wereldwijd het vak informatic­a in alle onderwijst­ypen te krijgen. Op de vraag waarom informatic­a zo belangrijk is in alle onderwijst­ypen, zegt Jacot dat informatic­a creativite­it stimuleert, logisch denken activeert, oplossings­gericht denken stimuleert alsook samenwerki­ng. Wereldwijd wordt er elk jaar landelijk een bewustword­ingcampagn­e gehouden over de noodzaak van programmer­ing. Suriname neemt al vijf jaren deel hieraan. (PW)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname