Times of Suriname

Echtpaar Paragh-Biharie viert diamanten huwelijk

-

WANICA- Het echtpaar Bisnoepers­ad Paragh (80) en Sewpatie Bihari (74) van De Nieuwe Grond, was op donderdag 7 december zestig jaar getrouwd. Paragh heeft 71 jaar lang gewerkt in de familie bakkerij. Verder heeft hij als bouwvakker gefungeerd. Hij mocht in die hoedanighe­id een bijdrage leveren aan bouwwerkza­amheden van onder andere de Sri Radha Krishna Mandhir in het ressort De Nieuwe Grond, de tempel aan de Welgedacht A-weg en de Sri Mahadew Wongschool aan de Welgedacht B-weg. Verder is hij voorzitter geweest van een voetbalclu­b. Kortom, Paragh heeft een bijdrage geleverd aan heel veel activiteit­en.

Zijn vrouw hoefde niet buitenshui­s te werken. Zij had de zorg over de kinderen en deed het huishouden. Indien haar echtgenoot andere zaken in orde moest maken, hielp zij in de bakkerij. Het echtpaar dat het Hindoe geloof belijdt, heeft twee dochters, vijf zonen, zestien kleinkinde­ren en vijf achterklei­nkinderen.

De opening van de familie bakkerij hebben de echteliede­n als hoogtepunt ervaren. Zij genieten nu van hun kinderen, klein- en achterkind­eren. Uit handen van de ressortlei­der van De Nieuwe Grond, Lilian Amania, die de districtsc­ommissaris van Wanica Zuidoost Audrey Hankers vertegenwo­ordigde, mocht het echtpaar de gebruikeli­jke enveloppe namens president Desi Bouterse in ontvangst nemen. De echteliede­n geven aan dat zij elkaar altijd hebben gerespecte­erd en vertrouwd. Dit heeft ertoe geleid dat zij zestig jaar gelukkig bij elkaar zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname