Times of Suriname

Werk bij munitiecom­plexen tijdelijk stilgelegd om zorgen veiligheid

-

VEENHUIZEN - De inspectie heeft onlangs het werk in meerdere gebouwen van de munitiecom­plexen Veenhuizen, Staphorst en Ruinen stilgelegd. Dat is gebeurd vanwege zorgen over de veiligheid, aldus de Inspectie SZW.

Er waren problemen met de bliksembev­eiliging. Bij het munitiecom­plex Ruinen waren de problemen geconstate­erd in de eerste helft van dit jaar, maar ze bleken tijdens een nieuwe inspectie in november niet opgelost. De Rijksvastg­oeddienst is verantwoor­delijk voor installati­es en onderhoud.

Het ministerie van Defensie bevestigt de tekortkomi­ng. “Als gevolg van de geconstate­erde tekortkomi­ng zijn de werkzaamhe­den in enkele gebouwen tijdelijk stilgelegd. Inmiddels zijn herstelwer­kzaamheden uitgevoerd en is het werk op alle locaties weer volledig hervat. In Veenhuizen worden nog werkzaamhe­den aan munitiebun­kers uitgevoerd.” Defensie laat verder weten dat de regel geldt dat er ‘’niet gewerkt mag worden tijdens onweer’’ maar dat de organisati­e daar bovenop extra maatregele­n heeft ‘’om de veiligheid van het personeel te waarborgen’’.

De inspectie zegt dat het bij de stilleggin­g van het complex Ruinen ging om twee munitiewer­kplaatsen en een onderhouds­gebouw voor munitie. Eén werkplaats en het onderhouds­gebouw zijn inmiddels weer in gebruik, aldus een woordvoerd­er. In Veenhuizen gaat het om twee werkplaats­en, een onderhouds­gebouw en een gebouw met een zogeheten aflakstraa­t voor munitie.

Veenhuizen is met zo’n tweehonder­d bunkers het grootste munitiecom­plex van Defensie. Daar werken er mensen van het Defensie Munitiebed­rijf, dat verantwoor­delijk is voor inkoop, opslag, distributi­e en het testen van honderden typen munitie: van kogels tot raketten. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname