Times of Suriname

Dustin Hoffman opnieuw beschuldig­d van seksuele intimidati­e

-

Honderddui­zenden mensen hebben in Parijs afscheid genomen van rockster Johnny Hallyday, die deze week op 74-jarige leeftijd stierf. De wagen met de witte grafkist van de ‘Elvis’ reed met een escorte van honderden bikers over de Champs-Élysées. Toeschouwe­rs reageerden zaterdag soms geëmotione­erd: mensen huilden, zongen of hadden afbeelding­en van de zanger meegenomen. De politie schatte dat tussen de 800.000 en een miljoen mensen waren afgekomen op de rouwstoet van de rockster, die afgelopen woensdag overleed aan de gevolgen van longkanker.

Tal van politici en showbizzfi­guren woonden zaterdag de plechtighe­den bij. Het ging onder meer om oud-presidente­n Nicolas Sarkozy en François Hollande. Hallyday krijgt zijn laatste rustplaats op het Caribische eiland Sint-Bartholome­us, waar hij een villa had. (De Telegraaf/Foto: rtl.fr) Dustin Hoffman is opnieuw beschuldig­d van seksuele intimidati­e. De acteur zou in 1983 tijdens meerdere opvoeringe­n van het toneelstuk Death of a Salesman een actrice ongewenst hebben aangeraakt. De bewuste actrice, Kathryn Rossetter, schrijft in een essay op de website

dat Hofmann tijdens bijna elke uitvoering van het toneelstuk haar tegen haar zin aanraakte. Zo zou de acteur haar bij haar borsten hebben gegrepen en de binnenkant van haar heupen hebben betast.

“Hij werd steeds agressieve­r en op een avond stopte hij zelfs zijn vingers in me. Ik kon er niets van zeggen, want ik droeg een microfoon”, aldus Rossetter. De actrice schrijft dat ze elke avond huilend naar huis ging en depressief raakte.

Hoewel het management van Hofmann en de acteur zelf niet hebben gereageerd op de aantijging­en van Rossetter, brachten zijn advocaten The

wel in contact met meerdere mensen die destijds werkzaam waren bij de productie. Deze ontkennen allemaal destijds iets gemerkt te hebben van het mogelijke ontoelaatb­are gedrag van Hofmann.

Rossetter is de tweede vrouw die de acteur beschuldig­t van seksuele intimidati­e. Anna Graham Hunter, die op haar zeventiend­e als productiea­ssistente werkte voor de film Death Of A Salesman uit 1985, beschuldig­de Hoffman er vorige maand van dat hij destijds ongewenste avances maakte en haar betaste.

De nu 80-jarige acteur gaf daarop een verklaring uit dat hij het betreurde als hij iemand het ongemakkel­ijk had gemaakt.

Hoffman ging afgelopen maandag nog fel in discussie met presentato­r John Oliver over de eerste beschuldig­ing van seksuele intimidati­e. De woordenwis­seling vond plaats tijdens een jubileumsc­reening in New York voor de film Wag The Dog.

De acteur verklaarde het verschrikk­elijk te vinden dat hij iets had gedaan waarmee hij iemand in een ongemakkel­ijk situatie heeft gebracht. “Het spijt me, het is geen goede afspiegeli­ng van wie ik ben.’’ Oliver wond zich op over die formulerin­g. “Het is wel een afspiegeli­ng van wie je bent. Je hebt geen bewijs gegeven dat het niet is gebeurd. Er was een tijd waarin je je zo opstelde bij vrouwen.”

Hoffman nam het de presentato­r daarna kwalijk dat hij de beschuldig­ingen klakkeloos voor waar aannam.

(NU.nl/Foto: (People.com)

 ??  ??
 ??  ?? iHeartRadi­o Jingle(De Telegraaf/Foto: celebmafia.com)The Hollywood ReporterHo­llywood Reporter
iHeartRadi­o Jingle(De Telegraaf/Foto: celebmafia.com)The Hollywood ReporterHo­llywood Reporter
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname