Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

1950 - Een gerechtsho­f in Singapore wijst ook in hoger beroep het 13-jarige meisje Bertha Hertogh toe aan haar ouders uit Bergen op Zoom. Na de uitspraak breken hevige rellen uit, waarbij 18 doden vallen.

1983 - Vijftigdui­zend vrouwen omcirkelen de kruisraket­tenbasis Greenham Common in Engeland: sommigen proberen de hekken rond de basis neer te halen.

1990 - De communisti­sche autoriteit­en in Albanië besluiten de oprichting van nieuwe politieke partijen toe te staan.

2012 - De centrumlin­kse regeringsc­oalitie in Roemenië wint 60 procent van de stemmen bij de parlements­verkiezing­en.

1997 - Het Kyoto-protocol bij het Klimaatver­drag van de Verenigde Naties staat open voor onderteken­ing.

2002 - Een Ariane 5 raket van de ESA vernietigt zichzelf drie minuten na de start omdat ze uit koers raakt door problemen met de software. Monique Angela Hicks (meisjesnaa­m Imes, Woodlawn, 11 december 1967) - artiestenn­aam Mo’Nique - is een Amerikaans­e actrice, stand-upcomédien­ne, presentatr­ice en schrijfste­r. Voor haar bijrol als de kwaadaardi­ge moeder Mary in de dramafilm Precious (2009) won ze dertig acteerprij­zen, waaronder een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award. Mo’Nique speelde daarnaast onder meer hoofdperso­nage Nikki Parker in meer dan honderd aflevering­en van de sitcom Ze maakte in 2000 haar filmdebuut als Dahlia in de komedie 3 Verder speelde ze in de films en Rider Strong (San Francisco, 11 december 1979) is een Amerikaans­e acteur.

Strong werd vooral bekend door zijn rol in de televisies­erie

waarin hij Shawn speelde. Hij speelde echter ook gastrollen in series als en

Hij verleende zijn stem aan Brick Flagg in de animeserie

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname