Times of Suriname

/HQLQJ YDQ 86' PLOMRHQ RP DI WH VOXLWHQ

-

3A5A0A5,%2 De regering is van plan om nog dit jaar 86D miljoen te lenen via internatio­nale brokers. 2ppositiel­eider &handrikape­rsad 6antokhi (VH3) maakte hier van melding in De 1ationale Assemblee (D1A). Dit werd niet ontkend door de regering. ³:ij gaan gewoon door met leningen wanneer het moet. :e hebben een tekort op de begroting en gaan die begroting moeten financiere­n”, zegt minister Gillmore Hoefdraad van )inancisn.

7egeliMNer­tiMd ligt het in de planning om begin Nomend Maar 65D milMoen op te striMNen middels het Yerho gen Yan canonrecht­en, oYer schriMYing Yan gronden en YerNoop Yan eigendomme­n. De eerste tZee maatregele­n regarderen het 0inisterie Yan 5uimteliMN­e ordening *rond en %osbeheer en ]ullen per direct 65D milMoen op leYeren. +et aIstoten Yan de oYertollig­e actiYa ]al Yolgens minister +oeIdraad 65D milMoen opleYeren. +oeZel Zat huiYerig oYer de]e niet eerder beNende maatregele­n, geeIt 1D3 Iractielei­der $ndre 0isieNa ba de regering het Yoordeel Yan de tZiMIel. +iM NiMNt uit naar de onderbouZi­ng Yan de]e maatregele­n en hoe de YerNoop Yan de staatseige­n dommen ]al plaatsYind­en. ³We ]iMn Yoor]ichtig opti mistisch´, ]egt de leider Yan de coalitieIr­actie. 0inister +oeIdraad ]al in een later stadium Yan de begrotings behandelin­g nader ingaan op de door 0isieNaba geYraagde inIormatie.

6antoNhi maaNt ]ich echter ]orgen om de 86D mil Moen die geleend ]al Zor den met een looptiMd Yan maanden. 9oor +oeIdraad is de]e be]orgdheid misplaatst, omdat de lening op tiMd aI gelost Nan Zorden met de e[tra middelen die binnen gehaald Zorden. ³$ls ZiM het Maar moeten aIslui ten, dan moeten ZiM het doen op een ge]onde manier´, aldus +oeIdraad. BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname