Times of Suriname

Gearrestee­rd op verdenking van Broer politicus Jos van Rey betuigt spijt in zware mishandeli­ng strafzaak witwassen

-

DRENTHE - Voorman Henk K (53) van motorclub No Surrender is gisteren gearrestee­rd in zijn woning in Emmen. De politie Drenthe meldt dat hij wordt verdacht van zware mishandeli­ng, afpersing, bedreiging en diefstal met geweld, zowel binnen als buiten de motorclub in de periode van 2014 tot en met 2017.

K wordt ervan verdacht tenminste acht leden te hebben mishandeld, bestolen en afgeperst, nadat ze zich in zijn ogen niet hadden gehouden aan de clubregels. Ook moesten ex-leden boetes betalen van een paar duizend euro of waardevoll­e goederen inleveren. De politie zegt dat zij signalen binnenkrij­gt dat een aantal slachtoffe­rs van K. geen aangifte durft te doen ‘uit angst’. “Dat kan ons onderzoek bemoeilijk­en”, aldus de politie. “Veel belangrijk­er is echter dat de veiligheid van onze samenlevin­g wordt aangetast.” De politie roept deze slachtoffe­rs met klem op zich alsnog te melden. Gisteren werd ook een andere betrokkene bij de zaak opgepakt. K zou deze 59-jarige man uit Sneek hebben ingeschake­ld voor het oplossen van zakelijke conflicten en het doen van incasso’s, terwijl hij wist dat er sprake was van een strafbare aanpak. Deze incasso’s gingen gepaard met bedreiging­en en werden soms uitgevoerd in clubkledin­g. De zoon van K is vorige maand gearrestee­rd. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleg­ing en wederrecht­elijke vrijheidsb­eroving. Volgens De Telegraaf staat de aanhouding van K los van eerdere bedreiging­en jegens Telegraaf-journalist­en John van den Heuvel en Mick van Wely, vanuit No Surrender. Die worden apart onderzocht.

(Volkskrant.nl) LIMBURG - De broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey heeft dinsdag in de rechtbank in Zwolle spijt betuigd voor zijn rol in het witwassen van miljoenen euro’s. “Het spijt me wat ik met mijn handelen heb aangericht’’, zei broer Hennie van Rey tegen de rechters. Het geld zou jarenlang in zijn vleesbedri­jf in kiprollade­s zijn verpakt en vervoerd. In juni 2015 werd op de Nederlands­e Antillen een lading opgerold waarin 2,8 miljoen euro was verstopt. “Ik heb stommiteit­en begaan’’, zei de 76-jarige hoofdverda­chte. “Waarom het is gebeurd, snap ik nog steeds niet.’’ Naast Van R staan in de zaak nog twee handlanger­s terecht. De 76-jarige Hennie is de broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey. De politicus werd vorig jaar veroordeel­d voor onder meer stembusfra­ude. Het hoger beroep in deze zaak loopt nog. De rechtbank in Zwolle trekt vier dagen uit voor de zaak tegen broer Hennie. (NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname