Times of Suriname

Dode en gewonden door ontploffin­g gDVoYerVlD­gVtDtLon 2oVtenrLMN

-

22S7E1RI-. - Door een e[plosie op een gasoversla­gstation in 2ostenrijk is gisteren ppn persoon om het leven gekomen en zijn zeker achttien mensen gewond geraakt. Italis heeft de noodtoesta­nd uitgeroepe­n vanwege het gebrek aan gas.

Dat melden 2ostenrijk­se autoriteit­en aan persbureau AP. 2p beelden van de e[plosie zijn hoge vlammen boven het station te zien.

9an de gewonden heeft er een zwaar letsel. 9olgens de hulpdienst­en is niemand buiten het comple[ gewond geraakt. Door de e[plosie werden diverse gebouwen en voertuigen vernield.

Hulpdienst­en rukten massaal uit naar het comple[ in %aumgarten an der March waar ongeveer vijftig mensen werken. Aanvankeli­jk werd van tientallen gewonden melding gemaakt, maar de politie bevestigde dat niet. De ontploffin­g gebeurde rond

. uur gisterocht­end waarna een brand uitbrak op het station. De autoriteit­en zouden de situatie nu onder controle hebben. De lokale politie meldt dat de ontploffin­g een technische oorzaak heeft. 7och wordt er voor de zekerheid een onderzoek ingesteld om uit te sluiten dat het om een misdrijf gaat.

Het station ligt dicht bij de grens met Slowakije en is ppn van de belangrijk­ste stations in de toevoer van Russisch gas naar de rest van Europa. In Italis heeft de regering de noodtoesta­nd uitgeroepe­n, omdat er geen gas het land meer binnenkomt. 9olgens de Italiaanse netbeheerd­er kan de toevoer nog dinsdag worden hervat.

In de rest van Europa stegen de gasprijzen direct na het incident. Het had echter geen gevolgen voor de toevoer aan landen behalve aan Italis. De Italiaanse minister van Industrie gebruikte de gelegenhei­d om wederom te pleiten voor de omstreden 7rans-Adriatisch­e *aspijplijn. =o zou er direct vanuit Azerbeidzj­an gas naar Italis moeten stromen. Milieuacti­visten zijn tegen deze verbinding.

(NU.nl)

 ??  ?? De ontploffin­g gebeurde rond kwart voor 9 gisterocht­end waarna een brand uitbrak op het station. (Foto: Tubantia)
De ontploffin­g gebeurde rond kwart voor 9 gisterocht­end waarna een brand uitbrak op het station. (Foto: Tubantia)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname