Times of Suriname

Grêmio naar WK-finale

-

VOETBAL - Gremio is de eerste finalist bij het WK voor clubteams. De Braziliane­n wonnen gisteren in de halve eindstrijd met 1-0 van het Mexicaanse CF Pachuca. Invaller Everton maakte in de vijfde minuut van de verlenging het enige doelpunt in Abu Dhabi.

Hoewel de eerste helft voor Pachuca leek, creëerde de ploeg niet veel kansen met Keisuke Honda in de basis. Grêmio hield stand en werd na rust gevaarlijk. Luan testte de 44-jarige doelman Óscar Pérez met een schot vanaf de rand van de strafschop­gebied. De ervaren keeper tikte de bal uit de hoek. Aan de andere kant kopte Víctor Guzmán net naast. Hij zorgde in het eerdere duel met Wydad nog voor de winnende treffer.

Na negentig minuten zonder doelpunten moest er een verlenging aan te pas komen en daarin was het wél snel raak. Aanvaller Everton, in de tweede helft ingevallen voor Michel en niet te verwarren met ex-Heracles Almelospel­er Everton Ramos da Silva, dribbelde het zestien- metergebie­d in en scoorde met een prachtige boogbal: 1-0. De Mexicanen kregen het in de tweede helft van de verlenging nog lastiger, nadat Guzmán voor de tweede keer een gele kaart kreeg. Aan de stand veranderde niets. Grêmio komt aanstaande zaterdag in de finale uit tegen Real Madrid of Al-Jazira. De halve finale tussen die clubs wordt vandaag gespeeld. In 1995 speelde Gremio ook al eens om het wereldkamp­ioenschap. Toen bleek Champions League-winnaar Ajax na penalty’s te sterk in Tokio. In 1983 werd wel gewonnen van Hamburger SV. De strijd om de vijfde plaats ging tussen het Marokkaans­e Wydad en het Japanse Urawa Red Diamonds. De Japanners trokken uiteindeli­jk aan het langste eind door twee doelpunten van Mauricio en een van Yosuke Kashiwagi. Ismail El Haddad zorgde nog wel voor 1-1. De 2-3 viel pas in de 94ste minuut, nadat scheidsrec­hter Matthew Conger na inmenging van de videoarbit­er een strafschop toekende. Reda Hajhouj schoot raak. (VI)

??  ?? Lucas Barrios van Grêmio (l) doet alles om Keisuke Honda van Pachuca te stoppen. (Foto:FIFA)