Times of Suriname

Boston laat zich verrassen

-

BASKETBAL - Boston heeft zich gisteren laten verrassen door Chicago in de Noord-Amerikaans­e profession­ele basketbalc­ompetitie (NBA). De leider in de Eastern Conference verloor met duidelijke 108-85 cijfers van Bulls, dat pas hun zesde zege van het seizoen boekten.

Chicago, dat tot voor gisteren over het slechtste rapport in de NBA beschikte, profiteerd­e van de afwezighei­d van Kyrie Irving en smeerde Celtics een zure nederlaag aan. Bulls kon voor hun derde zege op rij rekenen op Nikola Mirotic (24 ptn) en Bobby Portis (23 ptn). Opvallend, het duo kon lang niet samen door één deur nadat Portis medio oktober Mirotic na een training een klap had gegeven. Portis werd vervolgens acht wedstrijde­n geschorst, Mirotic stond aan de kant met een hersenschu­dding en enkele breuken in de kaak. Pas eind november aanvaardde de Spaanse Montenegri­jn de verontschu­ldigingen van Portis. Houston, de koploper in de Western Conference, klopte New Orleans met 130-123. Rockets behaalden hun 21ste zege van het seizoen. James Harden gooide voor Houston 26 punten door de korf en was goed voor zeventien assists. Ook Clint Capela (28 ptn) en Eric Gordon (27 ptn) waren trefzeker. Verder was titelverde­diger Golden State, zonder de geblesseer­de Stephen Curry, met 111-104 te sterk voor Portland. Kevin Durant (28 ptn) en Klay Thompson (24 ptn) speelden een belangrijk­e rol in de zege.

Golden State - Portland 111104, LA Clippers - Toronto 9691, Chicago - Boston 108-85, Houston - New Orleans 130123, Memphis - Miami 82-107 en Oklahoma City - Charlotte 103-116. (SA)

Uitslagen:

 ??  ?? Nikola Mirotic van Chicago Bulls gaat langs Al Harfort van Boston Celtics. (Foto:Nusport)
Nikola Mirotic van Chicago Bulls gaat langs Al Harfort van Boston Celtics. (Foto:Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname