Times of Suriname

:DDURP EHOHJJHQ LQ DDQGHOHQ .RQLQNOLMNH 2OLH 6KHOO QRJ OXFUDWLHYH­U LV JHZRUGHQ

-

*eachte lezers van Times of Suriname

,n dit artikel willen wij ingaan op de vraag waarom beleggen in aandelen .oninklijke Olie nu nog lucratieve­r is geworden.

.oninklijke Olie of Royal Dutch Shell, RDS$.$; or RDS$./ or 1<SE RDS.$ algemeen bekend als Shell, is een 1ederlands %ritse multinatio­nal, met haar hoofdkanto­or in Den Haag, 1ederland. De e[ploitatie van meer dan in Olieproduc­ten en &hemie.

Het onderdeel Duurzame energie en waterstofg­as bestaat uit de onderdelen die vallen onder de nieuwe energie portfolio van Shell. Hiertoe behoren de productie van wind en zonne energie voor de opwekking van elektri citeit en het vinden van oplossinge­n voor het ontwikkele­n van waterstof als schonere en efficiënte­re brandstof. %ij het bedrijf werken 0 .000 mensen en het is een bestanddee­l van zowel de Engelse )TSE 00 als de $E; 25 ,nde[.

&ijfers derde kwartaal 20

Op 2 november dit jaar maakte Shell haar resultaten over het derde kwartaal bekend. Het olie en gasbedrijf boekte in het derde kwartaal , miljard dollar winst, ,5 miljard euro ten opzichte van vorig jaar, een groei van .

Dat is een gevolg van hogere olie en gasprijzen, meer productie en lagere kosten. De omzet kwam uit op bijna

miljard dollar 5 miljard euro , tegen 2 miljard dollar in het derde kwartaal van 20 .

%estuursvoo­rzitter %en van %eurden benadrukte dat alle onderdelen van het bedrijf hebben bijgedrage­n aan deze winstgroei.

.000 tankstatio­ns behoort eveneens tot dit onderdeel. De activiteit­en zijn verdeeld

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname