Times of Suriname

%ale schiet 5eal 0adrid naar finale WK voor clubs

-

92(7%$/ - 5eal 0adrid heeft zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams, waarin het team het opneemt tegen *rrmio. 'e 6panMaarde­n kwamen woensdagav­ond op achterstan­d tegen $l--azira, maar Cristiano 5onaldo en *areth %ale brachten de bezoekers de bevriMding tegen het team uit $bu 'habi - .

$l--azira ging rusten met een - voorsprong en mocht daar vooral $li Khaseif voor bedanken. 'e doelman hield ziMn ploeg met goede reddingen op de been en moest in het eerste kwartier liefst vier keer in actie komen, drie keer op inzetten van Cristiano 5onaldo en ppn keer op een poging van /uka 0odric. (pn keer kreeg de aanvoerder hulp van ziMn lat. 1a een kwart wedstriMd leek Khaseif dan toch geklopt Karim %enzema kopte raak, maar vanwege een fout van 5onaldo werd het doelpunt geannuleer­d en dus bleef het

- . (ven later werd ook een treffer van Casemiro, na het bekiMken van de videobeeld­en, afgekeurd.

'e gastheer uit de 9erenigde $rabische (miraten bleef in leven en kwam vier minuten voor rust plots op voorsprong in het =ayed 6ports City 6tadion 5omarinho ontving de bal na een counter van 0bark %oussoufa en schoof de bal laag voorbiM Keylor 1avas. ,n totaal deed 5eal voor rust achttien doelpoging­en, maar tot scoren kwam het niet in de eerste helft. 1a de pauze hoopte 5eal de achterstan­d om te buigen, maar al na twee minuten leek het mis te gaan voor 'e KoninkliMk­e. %oussoufa scoorde, maar die treffer werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd. =es minuten later, in minuut , knalde 5onaldo de geliMkmake­r achter Khaseif na een pass van /uka 0odric. +iM kroonde zich daarmee tot topscorer aller tiMden van het WK voor clubteams. %enzema was hierna dicht biM de - , maar hiM trof tweemaal de paal en daardoor leek een verlenging nodig te ziMn om een winnaar te bepalen. %ale had daar echter geen trek in en twintig seconden na ziMn invalbeurt tikte hiM op aangeven van /ucas 9izTuez binnen. 'e Welshman was later nog dicht biM de - , maar het bleef biM een minimale marge.

(VI)

 ??  ?? Cristiano Ronaldo probeert hier een doelpunt te maken, maar doelman Ali Khaseif is alert en komt op tijd uit zijn doel. (Foto FIFA)
Cristiano Ronaldo probeert hier een doelpunt te maken, maar doelman Ali Khaseif is alert en komt op tijd uit zijn doel. (Foto FIFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname