Times of Suriname

)LUVW ODG\ URHSW 6XULQDDPV YRON RS SRVLWLHI WH EOLMYHQ

-

P$5$0$5,%2 )irst lady ,ngrid %Ruterse :aldring rieS gisteren tijdens de jaarlijNse Nerstvieri­ng Pet seniRren, het 6urinaaPse vRlN RS RP SRsitief te Elijven in zijn denN wijze. Tijdens de viering in de tuin van het Presidenti­eel Paleis gaf de first lady aan, het te Eetreuren dat er zRveel negativite­it versSreid wRrdt RS Rnder andere sRFiale Pedia.

³De vrede waarnaar een ieder verlangt, komt niet zomaar als wij mensen elkaar de grond in proberen te boren of negatief denken”, zegt de presidents­vrouw. =ij zei dat er ook positieve berichten gepost kunnen worden op sociale media. ³In Suriname is er altijd sprake van liefde, eenheid en het vredesgevo­el voor elkaar”, gaat WaldringBo­uterse verder, ³laat het alstublief­t zo blijven.” De kerstboods­chap werd vervolgd met een verzoek aan alle Surinamers om vooral in deze maand e[tra liefde te tonen aan elkaar, te letten op het gedrag en te proberen op vreedzame wijze problemen op te lossen. ³Te wan sma no abi nyang, geven jullie ze wat te eten”, zei de first lady. Onder de bezoekers bevonden zich ook de 108-jarige oma Betsy Lemmers en haar zoon, de twee senioren, die we allemaal kennen van de avondvierd­aagse. =ij gaven te kennen al jaren te komen naar de viering en het altijd prettig vinden erbij te mogen zijn. Thea Mehciz zei dat het, vooral voor senioren die wat slecht ter been zijn, een prettig gevoel is dat ze vanaf de poort begeleid worden naar hun plek. ³Dit is de tweede keer dat ik deelneem aan de senioren kerstvieri­ng en organisato­risch vind ik het heel goed in elkaar gezet”, aldus een tevreden seniore burger. De ochtend verliep verder met zang van onder anderen Brayen Muntslag, Annemarie Sanchez, een kinderkoor en gebed van bisschop Steve Meye. Verder was er ook een dansoptred­en van de Chinese vrouwenver­eniging. Alle genodigden vertrokken aan het einde van de viering met een goed gevuld pakket en een tevreden gevoel.

(r zijn in totaal 1100 uitnodigin­gen gedrukt voor deze viering. De kaarten zijn voornameli­jk gegaan naar senioren instanties en individuel­e senioren in de samenlevin­g. =onder enige sponsor, die heeft geholpen de dag tot een succes te maken, over te slaan, bracht de first lady een speciale dank uit aan de ambassade van India die al haar vier projecten, inclusief dit project met de senioren, heeft goedgekeur­d en heeft helpen financiere­n. De gehele ochtend is volledig bekostigd met schenkinge­n. Voor deze ochtend is er geen geld uit de staatskas gehaald. De first lady beëindigde haar kerstboods­chap met een gedicht waarin ze de liefde centraal stelt voor de opbouw van Suriname. PW

 ??  ?? Seniore burgers tijdens de kerstvieri­ng in de tuin van het Presidenti­eel Paleis. Ook dit jaar genoten vele senioren van de gezellige kerstvieri­ng in de tuin van het Paleis.(Foto: Johan de Ramdamie)
Seniore burgers tijdens de kerstvieri­ng in de tuin van het Presidenti­eel Paleis. Ook dit jaar genoten vele senioren van de gezellige kerstvieri­ng in de tuin van het Paleis.(Foto: Johan de Ramdamie)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname