Times of Suriname

+RJH MXVWLWLHDP­EWHQDDU 96 EHULVSW 5HSXEOLNHL­QHQ

-

9S - 'e Amerikaans­e viceprocur­eur-generaal Rod Rosenstein, de hoogste justitieam­btenaar van de 9S na minister Jeff Sessions, heeft de Republikei­nen terechtgew­e]en voor hun kritiek op openbaar aanklager Robert 0ueller.

0ueller leidt het grote onder]oek naar de Russische manipulati­e van de Amerikaans­e verkie]ingen. ,n dit onder]oek ]ijn inmiddels een aantal kopstukken uit het team van 'onald 7rump aangehoude­n. 'e Republikei­nen stelden recent dat 0ueller vooringeno­men ]ou ]ijn jegens 7rump en dus ]ijn functie neer moet leggen. 0aar Rosenstein stelde woensdag tijdens een officieel verhoor voor de senaatscom­missie voor justitie dat hij geen enkele reden ]ag om 0ueller te ontslaan. 2ok stelde hij met klem dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat 0ueller bevooroord­eeld ]ou ]ijn jegens het kamp van 7rump. 'e Republikei­nse leden in de commissie vielen 0ueller aan vanwege een aantal sms-berichtjes tussen een )B,-agent en een van de leden van het team van 0ueller, die vroeger bij de )B, werkte. +ierin stelden ]ij onder meer 7rump een idioot , een lummel en een verwerpeli­jk mens te vinden. 'it gebeurde in juli , vlak nadat 7rump geko]en was als officiële Republikei­nse presidents­kandidaat. =ij bleken echter ook weinig positieve teksten te hebben uitgewisse­ld over +illar\ &linton, de 'emocratisc­he presidents­kandidaat.

+et Ruslandond­er]oek werd ingesteld nadat meerdere Amerikaans­e veiligheid­sdiensten de afgelopen twee jaar constateer­den dat de Russen hebben geprobeerd de verkie]ingen te bewnvloede­n. Rusland ]elf ontkent dit overigens ten stelligste. 3resident 'onald 7rump heeft meerdere malen ge]egd dat hij ]ijn Russische collega 9ladimir 3oetin gelooft. 'it kwam hem op veel kritiek te staan, omdat de]e uitspraken haaks staan op de conclusies van de Amerikaans­e veiligheid­sdiensten. (NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname