Times of Suriname

2PVWUHGHQ VHQDDWVNDQ­GLGDDW 0RRUH ZHLJHUW QHGHUODDJ WH HUNHQQHQ

-

9S - Ro\ 0oore, de omstreden Republikei­nse kandidaat voor de senaats]etel van Alabama, weigert ]ijn nederlaag toe te geven. 'e oudrechter, die door meerdere vrouwen wordt beticht van seksueel misbruik, stelt dat de officiële telling nog niet is afgerond.

+et campagnete­am van 0oore gaf volgens The Washington Post woensdagav­ond een filmpje vrij waarin de Republikei­n stelde dat ³de strijd om het hart en de ]iel van ons land doorgaat.´ 9olgens de Republikei­n moeten er nog stemmen worden geteld van militairen in het buitenland. ³+et was een nek-aan-nekrace. =olang het 0inisterie van Binnenland­se =aken de uitslag niet heeft erkend, kan er nog van alles gebeuren.´ 3resident 'onald 7rump liet woensdag via Twitter overigens wel al weten de uitslag te erkennen. 0oore stelde dat een verlies van de Republikei­nen in Alabama een nederlaag ]ou ]ijn voor de universele waarheid dat God al het leven en alle vrijheden op aarde heeft gecreëerd. Abortus, sodomie en materialis­me hebben de plek ingenomen van het vrije leven en het geluk. 7ijdens de tussentijd­se senaatsver­kie]ing wonnen de 'emocraten voor het eerst in bijna dertig jaar weer in het conservati­eve Alabama. Ro\ 0oore lag de afgelopen weken onder vuur vanwege diverse aantijging­en van seksueel wangedrag. +ij ]ou onder meer minderjari­ge meisjes hebben aangerand. 'e Republikei­nen wilden in eerste instantie dat 0oore van ]ijn kandidatuu­r af]ag. 0aar op aandringen van 7rump, die ]ei in de integritei­t van 0oore te geloven, ging de partij toch achter de omstreden oud-rechter staan. 'oordat de 'emocraat 'oug Jones heeft gewonnen, is de Republikei­nse meerderhei­d in de Senaat teruggebra­cht tot

]etels tegenover voor de 'emocraten. 'at maakt het voor 7rump moeilijker om ]ijn beleid goed door te kunnen voeren. +et was niet de eerste keer dat 0oore in opspraak kwam. +ij haalde in het verleden ook al regelmatig het nieuws met ]ijn opvallende uitspraken. =o stelde hij dat moslims niet in het Amerikaans­e congres ]ouden mogen ]itten, wilde hij homoseksua­liteit strafbaar stellen en noemde hij de aanslagen op september een straf van God voor de goddeloosh­eid van de 9S.

(NU.NL)

 ??  ?? Aanhangers van Jones zijn blij met de winst van de Democraat. (Foto: AFP)
Aanhangers van Jones zijn blij met de winst van de Democraat. (Foto: AFP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname