Times of Suriname

Herdenking­sdienst voor slachtoffe­rs Erand Zoontoren /onden

-

*5227 %5,,7$11,( ,n /onden is gisteren een her denNingsdi­enst gehouden voor de slachtoffe­rs van de brand in de /ondense *renIell 7ower (en halIjaar geleden Nwamen mensen om toen de woontoren in het westen van de stad vlam vatte

'e herdenNing­sdienst vond plaats in 6t 3aul¶s &athedral in /onden 2nder de onge veer vijItienho­nderd genodig den waren overlevend­en van de brand, nabestaand­en van de slachtoffe­rs en reddings werNers die hebben geholpen toen de brand uitbraN 2oN waren diverse leden van het %ritse Noningshui­s aanwezig, waaronder prins &harles en zijn zonen :illiam en +arr\ 2oN de %ritse premier 7eresa 0a\ woonde de dienst bij 'e brand in *renIell 7ower ontstond in de vroege och tend van woensdag juni door een deIecte NoelNast 'e brand breidde zich snel uit door de hele flat vanwege het gebruiNte isolatiema­te riaal 'at materiaal was niet voldoende brandweren­d %isschop *raham 7omlin ging tijdens de dienst in op de onvrede onder overlevend­en $chteraI bleeN dat bewoners van de woontoren zich al ja ren zorgen maaNten over de gebreNNige brandveili­gheid van het pand ³9andaag vra gen wij ons aI waarom niet is geluisterd naar waarschuwi­n gen :aarom een gemeenscha­p zich nu verwaarloo­sd, in de steeN gelaten en genegeerd voelt´, zei de geestelijN­e te gen het publieN 'e geeste lijNe spraN de hoop uit dat uit een onderzoeN zal blijNen hoe de brand Non uitbreNen ³(n dat de waarheid ooN recht vaardighei­d zal brengen ´ (en actiegroep heeIt de ge meente en de verhuurder­s maatschapp­ij meerdere ma len van ernstige nalatighei­d beschuldig­d (NU.NL)

 ??  ?? Leden van het Britse koningshui­s tonen respect voor de slachtoffe­rs van de Grenfell Tower-brand. De herdenking­sdienst vond plaats in St Paul’s Cathedral in Londen. (Foto: AFP)
Leden van het Britse koningshui­s tonen respect voor de slachtoffe­rs van de Grenfell Tower-brand. De herdenking­sdienst vond plaats in St Paul’s Cathedral in Londen. (Foto: AFP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname