Times of Suriname

Bale Kaalt uit

-

92(7%$/ - De videoschei­dsrechter speelde tijdens de wedstrijd tussen $l -azira en Real Madrid een grote rol. De Koninklijk­e won in de halve finale van het WK voor clubteams uiteindeli­jk met

- van de ploeg van trainer +enk ten &ate. Gareth %ale was na afloop van het duel niet te spreken over de technologi­sche hulpmiddel­en. 9oordat $l -azira op voorsprong kwam in het duel, was er al een doelpunt van Real Madrid aIgekeurd. De scheidsrec­hter had de treIIer in eerste instantie geannuleer­d, leek die vervolgens toch goed te keuren en zette er na inmenging van de videoschei­dsrechter toch weer een streep door. De situatie zorgde voor de nodige verwarring. (ven later werd ook een doelpunt van $l -azira geannuleer­d op basis van videobeeld­en.

“+et is niet mijn ding. Ik denk dat het voetbal beter is zonder videoschei­dsrechter, dat is mijn mening. Maar het is niet aan mij om hierover te beslissen”, zegt %ale na afloop van het duel tegen de 6paanse pers. De Welshman zorgde uiteindeli­jk in de ste minuut voor de winnende treffer. “Ik kom terug van een blessure, dan hoop je altijd een impact te kunnen hebben zoals ik vanavond had. Ik moet geduldig blijven en naar mijn lichaam luisteren, want ik ben nog altijd niet honderd procent fit. Dat komt wel, ik werk er hard voor.”

2ok trainer =inpdine =idane was na afloop niet enthousias­t over de videoschei­dsrechter. “+et was een beetje vreemd allemaal”, stelt de )ranse oeIenmeest­er. “+et duurde bij onze aIgekeurde goal drie oI vier minuten voordat er een beslissing viel, dat was niet prettig. Wij moesten er daarna voor zien te zorgen dat we ons hooId weer koel hielden, dat was lastig. We moeten de technologi­e maar als positieI zien, maar vooral bekijken wat er allemaal beter moet.” 7en &ate was met zijn ploeg dicht bij een stunt, maar zag Real Madrid in de slotIase alsnog aan het langste eind trekken. “9oor het eerst in mijn leven heb ik applaus gehad tijdens een persconIer­entie. Die jongens hebben het geweldig gedaan”, zegt de oeIenmeest­er tegenover De Telegraaf. “1adat wij leken te maken, dacht ik het zal toch niet" Dan was de tijd tegen Real gaan tikken en hadden wij nog meer gelooI gekregen. +elaas stond Mbark centimeter­s buitenspel. $chteraI heeIt natuurlijk het beste team gewonnen. (n dit WK verdient eigenlijk ook een finale Real-Gremio. Maar we waren dichtbij.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname