Times of Suriname

6XULQDDPVH EDVNHWEDOV­HOHFWLH JHNRSSHOG DDQ SLWWLJH WHJHQVWDQG­HUV

-

%$6K(7%$/ ± 'e herenbaske­tbalselect­ie van 6uriname zal het moeten opnemen tegen *renada, *u\ana, 6aint /ucia en 6aint 9incent en de *renadines in een pittige poule $ van de ),%$ $meriCup Caribbean Pre-Qualifiers. 'eze wedstrijde­n zullen van

juni tot en met juni in 6uriname afgewerkt worden.

%ondscoach /udwig %elgrave van deze herenselec­tie geeft aan dat het geen gemakkelij­ke kwalificat­ietoernooi zal worden. +ij heeft de andere landen in poule $ niet persoonlij­k zien spelen, maar hij heeft wel beelden van dit toernooi van de afgelopen jaren kunnen bekijken. +ij meent dat de spelers van deze landen heel f\siek spelen en technisch ook heel begaafd zijn. 'esondanks vindt %elgrave dat 6uriname goede kansen maakt om zich te plaatsen voor de volgende ronde. 'e selectie is al een maand in training, waarbij ze twee dagen per week traint. 'aarnaast zijn de heren ook in training bij hun eigen clubs, waardoor de spelers zeker vier tot vijf dagen in een week oefenen, meent de bondscoach. +ij geeft aan dat hij meer inzet en opoffering­en van zijn spelers verwacht, als zij het ver willen schoppen in dit toernooi. 'e trainingsd­agen en de trainingsi­ntensivite­it zullen volgend jaar opgevoerd worden, geeft de bondscoach aan. 'e nummer een en twee zullen zich kwalificer­en voor de volgende ronde en hierin uitkomen tegen de nummers een en twee van poule %, die uit $ntigua %arbuda, 0onserrat, %ermuda, +awti en %arbados bestaat.

2ok is de nationale damesselec­tie in de voorbereid­ing op dit toernooi, maar de loting bij de dames vindt eind januari plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname