Times of Suriname

,QGHSHQGLHQ­WH JULMSW &RSD 6XGDPHULFD­QD

-

92(7%$/ - Club $tlptico ,ndependien­te is de winnaar van de zestiende editie van de Copa 6udamerica­na, de Zuid-$merikaanse versie van de (uropa /eague. 'e $rgentijnse club speelde woensdagav­ond in (stidio 0aracanm in Rio de -aneiro gelijk tegen de %raziliaans­e topclub )lamengo. 'at was voor ,ndependien­te genoeg na de - winst in %uenos $ires van vorige week. /ucas Paqueta bracht )lamengo woensdagav­ond in de ste minuut op voorsprong in het kolkende 0aracanm, maar negen minuten later tekende (zequiel %arco vanaf elf meter voor de gelijkmake­r namens ,ndependien­te. 'aarna vielen er nog wel acht gele kaarten in een keiharde finale, maar doelpunten bleven uit. 'aardoor konden de duizenden meegereisd­e fans van ,ndependien­te feestviere­n in het stadion in Rio de -aneiro, waar ze de afgelopen dagen flink waren lastiggeva­llen door %raziliaans­e fans. 9orige week waren (mmanuel *igliotti en 0a[imiliano 0eza de doelpunten­makers van ,ndependien­te. %ij )lamengo ontbrak de Peruviaans­e spits Paolo *uerrero vanwege zijn dopingscho­rsing. +ij mag ook niet mee naar het :K . $ndere bekende namen bij )lamengo waren de -jarige spelmaker 'iego Ribas da Cunha e[-:erder %remen en -uventus en de pas -jarige vleugelaan­valler 9intcius -~nior, die in juni voor ongeveer miljoen euro naar Real 0adrid zal vertrekken. 2ok zij konden het verschil niet maken voor de %razilianen.

+et toernooi om de Copa 6udamerica­na wordt sinds

gehouden in Zuid$merika. Club $tlptico ,ndependien­te won de prijs eerder al in . 2ok %oca -uniors won deze prijs al twee keer, in en . ,ndependien­te won eerder in de clubhistor­ie al zeven keer een record de Copa /ibertadore­s, de meest prestigieu­ze prijs in het Zuid$merikaanse clubvoetba­l. 'at gebeurde tussen en .

9orig jaar werd de Copa 6udamerica­na gewonnen door het %raziliaans­e Chapecoens­e. 9rijwel de gehele selectie van de club overleed op november

bij een vliegramp in Colombia, toen de club op weg was naar 0edelltn voor de heenwedstr­ijd van de finale tegen $tlptico 1acional. 'e Colombiaan­se topclub besloot Chapecoens­e aan te wijzen als winnaar van de Copa 6udamerica­na.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname