Times of Suriname

5RQDOGLQKR ZLO GH SROLWLHN LQ

-

92(7%$/ - Ronaldinho wil de politiek in. 'e %raziliaans­e voetballeg­ende heeft zich aangeslote­n bij de Christelij­k 6ociale Partij P6C en gaat in

voor een zetel in de senaat, zo meldde 2 *lobo donderdag. Ronaldinho wacht alleen nog op goedkeurin­g van partijleid­er -air %olsonaro, die tijdens een speciale partijbije­enkomst in maart groen licht zal geven. 'e wereldvoet­baller van het -aar in en volgt het voorbeeld van landgenoot Romirio, die politiek actief is voor de socialisti­sche partij P6%. (igenlijk wilde Ronaldinho het besluit vorige week zaterdag al bekendmake­n na een liefdadigh­eidsbijeen­komst die hij organiseer­de in stadion 0ineirmo. 2mdat de regio toen ontregeld was door zware regenval, vond de oud-topvoetbal­ler het moment niet geschikt.

,n %razilis is niet iedereen te spreken over het besluit van Ronaldinho. Zijn nieuwe partijleid­er %olsonaro is een con- troversiee­l figuur in het Zuid$merikaanse land. %olsonaro ageert hevig tegen het homohuweli­jk, maakt zich volgens critici schuldig aan homofobe, vrouwonvri­endelijke en racistisch­e statements en pleitte in het verleden voor een militaire regering in %razilis. 'e gerenommee­rde $merikaanse journalist *lenn *reenwald beschreef %olsonaro in als de meest vrouwonvri­endelijke en hatelijke politicus in de democratis­che wereld.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname