Times of Suriname

:$'$ GHHOW GRSLQJEHZL­M]HQ PHW ),)$

-

92(7%$/ - +et :ereld $nti 'oping $gentschap :$'$ heeft gisteren namen van Russische dopingverd­achten gedeeld met meerdere sportbonde­n. %ij de sessie achter gesloten deuren van een Zwitsers hotel, was ook de ),)$ aanwezig. ³+et is nu aan de bonden zelf om een follow-up te geven aan de informatie”, zei :$'$ in een statement.

,n kwam het inmiddels beruchte :$'$-rapport uit over een door de overheid gesteund dopingprog­ramma. 7ijdens de :interspele­n van 6ochi zouden in een laboratori­um urinestale­n zijn onderzocht die µs nachts waren verwisseld. Zo bleven gedrogeerd­e Russische sporters buiten schot. 'eze modus operandi werd onthuld door de naar $merika gevluchte labaratori­umbaas *rigori Rodtsjenko­v.

2p zijn anabolenli­jst met circa duizend verdachte atleten komen ook voormalige voetbalint­ernational­s van Rusland voor. 'e ),)$ leek tot dusverre geen haast te maken om de beschuldig­ingen te onderzoeke­n. *isteren verstrekte het :$'$ naar eigen zeggen ³waardevoll­e nieuwe informatie, zoals de namen van atleten en aanverwant­e stoffen.” Komende zomer is het :K in Rusland, georganise­erd door toernooiba­as 9ital\ 0utko, die vorige week levenslang werd geschorst door het ,nternation­aal 2l\mpisch Comitp.

0utko - hij was Russisch sportminis­ter tijdens de 6pelen in 6ochi - wordt gezien als een spin in het web. :$'$ verzocht de ethische commissie van ),)$ al in

om zijn rol te onderzoeke­n. 2nduidelij­k is in hoeverre ),)$ dit advies heeft opgevolgd. (r kwam in elk geval nooit een uitspraak van de ethische commissie over de rol van 0utko. 'e Russische president 9ladimir Poetin suggereerd­e gisteren tijdens een persconfer­entie dat klokkenlui­der Rodtsjenko­v is gedrogeerd door de $merikaanse geheime dienst.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname