Times of Suriname

'rIE JE]InnEn GAkloos Goor ZonInJBrAn­G

- Door Wiedja Jagan

3$5$0$5,%2 'rie gezinnen, bestaande uit in totaal tien personen, zijn zaterdag dakloos geworden bij een wo ningbrand aan de 6oekradjwe­g te :elgedacht &. %randweervo­orlichter $nthon\ *rootfaam zegt aan de krant dat de melding bij de brandweer zaterdag omstreeks . uur binnenkwam. 'e brandweerl­ieden ontvingen de melding via de centrale meldkamer van de politie, waarna zij meteen uitrukten naar het brandadres. Zij troffen de woning in lichterlaa­ie aan.

*rootIaam zegt dat het gaat om een woning van 26 bij 13 meter, waarin drie gezinnen woonden. Dit pand was onderverde­eld in drie woongedeel­tes. ,n het eerste gedeelte woonde een gezin van vijI, in het tweede een moeder en haar zoon en in het derde een gezin van drie. $l de bewoners waren ten tijde van de brand thuis. 7wee gezinnen sliepen al. De brandweerv­oorlichter zegt dat een van hen op een gegeven moment een geknetter op het dak hoorde en dacht dat iemand probeerde in te breken. De eigenaar van het pand, die op een aIstand van ongeveer drie meter van de woning woont, merkte dat het om een brand ging. +ij belde toen naar de politie. 2mstanders haalden twee gascilinde­rs van 28 lbs uit de woning. 7ijdens het verrichten van bluswerk heeIt de brandweer een gascilinde­r van 28 lbs verwijderd.

De woning was aangeslote­n op het elektricit­eitsnet, maar was niet verzekerd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. (r deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. (r waren belendende panden aan de achterkant en rechts van de brandende woning, waarbij de brandweer met man en macht werkte om die te beschermen, wat haar ook gelukte.

*rootIaam vraagt aan de samenlevin­g om in gevallen van brand naar het alarmnumme­r 110 te bellen, zodat zij meteen kunnen uitrukken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname