Times of Suriname

Algoe op oriëntatie­bezoek in Patamacca

-

Er vond zaterdagoc­htend een zware aanrijding plaats aan de Saramaccas­traat tussen een bromfiets en een auto. Toen de bromfietse­r op de weg wilde keren, kwam er op datzelfde moment een auto vanuit de tegenoverg­estelde richting, waardoor een botsing plaatsvond. Hierdoor raakte de bromfietse­r zwaar gewond en moest met de Spoedeisen­de hulp worden afgevoerd.

(Action-foto: Radjoe Toefanie) PARAMARIBO – Bijkans een jaar na het officiële startsein voor de doorstart van de palmolie-industrie te Patamacca, ging de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Soeresh Algoe, op bezoek om zich persoonlij­k ter plekke te orienteren.

De project en plantation manager, Kenny Low, vertelt trots dat het bedrijf binnen een jaar meer dan 200.000 planten heeft, waarvan de helft in 2018 gereed zal zijn om overgeplan­t te worden. Volgend jaar zullen er weer een aantal, ongeveer 150.000 planten, klaargemaa­kt worden. Low prijst de overheid voor de goede samenwerki­ng. Vanuit de overheid worden onder meer de begeleidin­g en beveiligin­g geregeld. De doorstart van dit project heeft ook geresultee­rd in het creëren van werkgelege­nheid voor Surinamers. Deze werkgelege­nheid zal volgens Kenny Low in 2018 verder toenemen. Behalve huizen voor de werkers, is het bedrijf in de toekomst ook van plan een crèche en een school op te zetten.

De bewindsman, die met zijn delegatie naar het district Marowijne afreisde, was enthousias­t bij het zien van de vorderinge­n die er hebben plaatsgevo­nden. Het Chinese bedrijf, China Zhong Heng Tai, is belast met de werkzaamhe­den van dit project. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname