Times of Suriname

Stichting The Positive Movement gaat het komend jaar met dezelfde snelheid verder

-

PARAMARIBO - Stichting The Positive Movement zal ook in 2018 onvoorwaar­delijk verder gaan met het aanleggen van moestuinen. Dit zegt Clyde Ford, voorzitter van de stichting.

Voor het tweede weekend van januari is reeds gepland het district Sipaliwini te bezoeken. Daar zal te Langa Tabiki en Loka Loka elk een moestuin worden krijgen. Het weekend daarop volgt het ressort Kabalebo te Apura.

Ford kijkt heel positief terug op het jaar en de groei van het project ‘Moestuinen’. Vanaf de start in oktober heeft de stichting het ontzettend druk gehad. De samenlevin­g heeft er heel enthousias­t op ingespeeld. Dagelijks wordt hij overspoeld met telefoontj­es voor begeleidin­g en trainingen. Door de grote vraag naar trainingen zal er eind januari een start gemaakt worden met trainingen. Het komend jaar zullen ook de tehuizen (bejaarden- en kindertehu­izen) geholpen worden met de aanleg van een eigen moestuin. Ook scholen of bedrijven mogen zich opgeven voor begeleidin­g van de aanleg van een moestuin of om informatie te krijgen of voor zaadjes. Enkele bedrijven/plaatsen, die deze maand zijn voorzien van een moestuin, zijn Staatolie en Albina.

De stichting zal dit weekend de zestiende moestuin op Atjoni aanleggen. Verder zal Stichting de Positive Movement kort voor het einde van het jaar 2017 in het district Saramacca en wel te Groningen actief zijn. PW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname