Times of Suriname

&RGH RUDQMH YRRU QRRUGHQ HQ RRVWHQ ZHJHQV JODGKHLG

-

F5,(S/AND +et .N0, heeft gisterocht­end de Zaar schuZingsc­ode opgeschaal­d naar oranje voor het noorde lijke en oostelijke deel van het land. ,n het noorden en oosten komt op grote schaal gladheid voor door bevrie]ing van nat te Zeggedeelt­en.

³(lders is er lokaal gladheid´, aldus een Zoordvoerd­er van het KNMI. &ode oranje geldt voor de provincies Noord +olland, Friesland, *roningen, Drenthe, 2verijssel en *elderland. 2ok in =uid +olland, %rabant en /imburg kan het plaatselij­k glad ]ijn.

5ijksZater­staat ZaarschuZt dat het ]eer gevaarlijk is de Zeg op te gaan in het gebied Zaar code oranje van kracht is en dat de gladheid nog Zel enkele uren aanhoudt. 9ooral rond 8.00 uur, toen de tem peratuur even dipte, telde de dienst een toename van het aantal ongevallen.

³(ner]ijds trokken er gis teravond buien over en an der]ijds Zas gisterocht­end sprake van condensati­e door vocht in de lucht´, ]egt een Zoordvoerd­er tegen NU.nl. ³Daardoor Zordt het ]out dat Zij strooien Zat verdund, Zaardoor Ze opnieuZ moes ten gaan strooien. -e kunt niet voorkomen dat er momenten ]ijn, Zaarop er door die con densatie gladheid ontstaat.´ Door de gladheid ]ijn op meerdere Zegen verspreid over het land ongevallen ge Zeest. De N381 bij Drachten en de A7 tussen Purmerend en +oorn gingen dicht Zegens meerdere aanrijding­en. De ANWB heeft laten Zeten dat de A7 en de N381 inmiddels in beide richtingen Zeer open ]ijn. 2p de N381 Zaren meerdere Zagens van de Zeg gegleden, Zaaronder een strooiZage­n, meldde de VID. 2ok op het knooppunt %eekbergen A1 A50 ]ijn ongevallen geZeest. Daar Zerd de ma[imumsnel heid verlaagd. 2p de A10 ten ]uiden van Amsterdam Zas er eveneens een aanrijding door de gladheid.

De ANWB laat Zeten dat de gladheid geleidelij­k minder Zordt. ³Na het middaguur moet je op de meeste Zegen Zeer probleemlo­os kunnen rijden.´

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname