Times of Suriname

$DQNODJHU LQ 5XVODQGRQG­HU]RHN 96 EHVFKXOGLJ­G YDQ RQZHWWLJ KDQGHOHQ

-

9S - De speciale aanklager, die de beïnvloedi­ng van de presidents­verkiezing­en in 201 in de 9S onderzoekt, heeft op onwettige manier duizenden e-mails in handen gekregen, zegt een organisati­e die is gelieerd aan de Amerikaans­e president Donald Trump.

Aanklager 5obert 0ueller kreeg de mails van de *eneral Services Administra­tion *SA), een overheidso­rganisatie die helpt het ambteliMk apparaat te co|rdineren. Dat zegt de organisati­e Trump for America T)A). T)A moest eind vorig Maar de overgang van Trump naar het :itte +uis voorbereid­en en soepel doen verlopen. DaarbiM werd gebruik gemaakt van de diensten van de *SA. In een brief aan het &ongres schriMft de TFA dat 0ueller µtienduize­nden¶ interne mails op oneerliMke wiMze in ziMn bezit heeft gekregen via *SAmedewerk­ers.

+et kantoor van 0ueller wuift de kritiek weg. ³:anneer we in ons lopende strafrecht­eliMke onderzoek e-mails hebben verkregen, hebben we dat gedaan door toestemmin­g van de accounteig­enaar te kriMgen of door de Muiste onderzoeks­procedures te volgen,” aldus woordvoerd­er Peter &arr. De beschuldig­ing is een nieuwe uiting van het ongenoegen in 5epublikei­nse kringen over het werk van 0ueller. De speciale aanklager werd in mei aangesteld door staatssecr­etaris 5osenstein van -ustitie om de betrekking­en tussen Trumps campagnete­am en de 5ussen te onderzoeke­n. 5obert 0ueller, tussen 2001 en 201 directeur van de )%I, stelde in oktober twee mannen in staat van beschuldig­ing Paul 0anafort en 5ick *ates. 0anafort was campagnele­ider van Trump van Muni tot augustus 201 . *ates is een consultant en lobb\ist die met 0anafort in zaken zat. 2ok werd onlangs bekend dat de ontslagen nationale veiligheid­sadviseur van Trump, 0ichael )l\nn, met 0ueller samenwerkt in ruil voor strafvermi­ndering.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname