Times of Suriname

3HQWDJRQ GHHG MDUHQODQJ JHKHLP RQGHU]RHN QDDU 8)2¶V

-

9S - +et ministerie van Defensie van de 9erenigde Staten heeft Marenlang in het geheim onderzoek gedaan naar U)2¶s en onverklaar­bare luchtfenom­enen.

Dat bevestigt het Pentagon tegenover de New York Times.

+et onderzoeks­programma onderzocht Marenlang meldingen van ongeïdenti­ficeerde vliegende obMecten, zo bliMkt uit verklaring­en van Defensie, interviews met betrokkene­n en documenten. De budgetten voor het programma waren diep weggestopt in de defensiebe­groting. +et geheime onderzoeks­programma liep van 200 tot 2012. +et zogenoemde Advanced Aerospace Threat Identifica­tion Programme kostte MaarliMks USD 22 milMoen. +et programma werd ingevoerd op aandringen van de Democratis­che senator +arr\ 5eid uit de Amerikaans­e staat Nevada. 5eid leidde de Democratis­che fractie in de Senaat sinds 200 en verliet vorig Maar het &ongres. In een interview met CBS zei 5eid eerder dit Maar overtuigd te ziMn dat er buitenaard­s leven bestaat en dat U)2¶s onze planeet hebben bezocht. 2pmerkeliM­k is dat hoewel het Pentagon beweert dat het programma in 2012 werd beeindigd, betrokkene­n zeggen onderzoeke­n naar de meldingen doorgaan, ondanks het stopzetten van de financieri­ng. In de afgelopen viMf Maar zouden stafleden dat werk naast hun werkzaamhe­den in andere functies doen.

+et gros van het budget van USD 22 milMoen ging naar het bedriMf %igelow Aerospace, dat gevestigd is in Nevada, de thuisstaat van 5eid. %igelow Aerospace heeft nog steeds contracten met de Amerikaans­e overheid en ook met de Amerikaans­e ruimtevaar­torganisat­ie NASA. +et bedriMf is eigendom van 5obert %igelow, die volgens de Times weer een vriend is van 5eid.

9olgens het dagblad was officier Luis Elizondo de leidinggev­ende van het programma. +iM zegt dat het programma gewoon doorliep nadat in 2012 de financieri­ng werd stopgezet. Elizondo vertrok afgelopen oktober uit het Pentagon.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname