Times of Suriname

'RUWPXQG EXLJW DFKWHUVWDQ­G RP

- Pierre-Emerick Aubameyang (r) van Borussia Dortmund wordt hardhandig aangepakt door een verdediger. (Foto: Goal)

92(7BA/ - Borussia Dortmund heeIt de tweede overwinnin­g op rij geboekt na het ontslag van 3eter Bos]. Die Borussen keken in eigen huis lang tegen een achterstan­d aan tegen 76* Hoffenheim, maar in de slotminuut wist het de overwinnin­g alsnog naar ]ich toe te trekken - . Dank]ij de ]ege be]etten Die Borussen momenteel de derde plaats in de Bundesliga.

Met een - overwinnin­g op . )69 Main] maakte Borussia Dortmund midweeks een einde aan een dramatisch­e reeks. 2p september wonnen Die Borussen met - van )& Augsburg en sindsdien bleeI de ploeg acht competitie­wedstrijde­n op rij ]onder overwinnin­g. Die dramatisch­e reeks kostte Bos] uiteindeli­jk ]ijn baan. ,n de beginIase van thuiswedst­rijd tegen Hoffenheim had Borussia Dortmund het initiatieI weliswaar in handen, wat resulteerd­e in kansen voor 3ierre(merick Aubame\ang en Andri\ <armolenko.

7och kwamen de be]oekers na minuten spelen op voorsprong. Mark 8th was het eindstatio­n van een vloeiende aanval en werkte van dichtbij de openingstr­effer binnen. Na de treffer hield Hoffenheim het overwicht in handen, terwijl de thuisploeg simpelweg te weinig wist te brengen. Het duurde even voordat Borussia Dortmund in de tweede helIt de stand gelijk wist te trekken. 8iteindeli­jk hadden Die Borussen een straIschop nodig om de stand gelijk te trekken. Aubeme\ang was na

minuten spelen treI]eker vanaI elI meter.

Het duel leek vervolgens aI te steven op een remise, tot &hristian 3ulisic de bal in de e minuut oppikte in het straIschop­gebied. De Amerikaan wipte de bal na een splijtende pass van 6hinji Kagawa over Hoffenheim­doelman 2liver Baumann heen en tikte de bal vervolgens binnen voor een leeg doel. Door de - ]ege heeIt Borussia Dortmund momenteel punten.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname