Times of Suriname

)H\HQRRUG ZDOVW RYHU 6SDUWD KHHQ

-

92(7%$/ - Fe\enoord heeft gistermidd­ag een monstersco­re neerge]et tegen 6parta. 2p +et .asteel won de landskampi­oen maar liefst met 0- van de ploeg van $le[ 3astoor. De afgelopen vier edities won 6parta. De eerste twee treffers lagen al na acht minuten in het mandje en die waren het startsein voor een doelpunten­regen in Rotterdam. 7onn\ 9ilhena maakte na vier minuten van

meter afstand de 0- en basisdebut­ant D\lan 9ente kopte vier minuten later de 0- binnen op aangeven van 6teven %erghuis. 6parta had werkelijk niets in te brengen tegen Fe\enoord, dat na vijftien minuten ]elfs op 0-3 kwam. De ploeg van Giovanni van %ronckhorst gaf 6parta geen moment ademruimte en kwam na minuten spelen ook nog op 0- . 9ilhena verschalke Ro\ .ortsmit van de]elfde afstand als bij de 0- .

+et verslagen 6parta leek bij de 0-3 al te beseffen dat er niets meer in ]at en werd getrakteer­d op een flink fluitconce­rt van de eigen aanhang. 1a de rust werd het alleen maar erger voor de thuisploeg. Renato 7apia ]orgde drie minuten na de rust voor de 0- , waarna Fe\enoord het voor even welletjes leek te vinden en gas terugnam. Fe\enoord-doelman %rad -ones had weinig te doen, maar als hij wat moest doen stond hij er ook. =o was de $ustralisr tot twee keer toe scherp op in]etten van &raig Goodwin. De 0- liet daarna niet lang op ]ich wachten en werd gemaakt door %erghuis, op aangeven van 9ente. 1adat 9ilhena een megakans had laten liggen, maakte invaller %ilal %asacikoglu er na een defensieve blunder alsnog 0- van. Daar bleef het bij. De 0- betekent de grootste thuisneder­laag ooit voor 6parta, dat nog altijd in de degradatie]one te vinden is. $an de andere kant won Fe\enoord nog nooit met ]ulke grote cijfers van 6parta.