Times of Suriname

.DNi ]HW SXQW DFKWHU ORRSEDDQ

-

92(7%$/ - Ricardo ,]ecson dos 6antos /eite, voetbalnaa­m .aki, heeft op 3 -jarige leeftijd een punt ge]et achter ]ijn profession­ele carriqre. De %ra]iliaanse middenveld­er heeft tegenover Globo bevestigd ]ijn laatste wedstrijd reeds gespeeld te hebben. .aki speelde in ]ijn carriqre voor 6mo 3aulo, $& 0ilan, Real 0adrid en 2rlando &it\. +ij won de %allon d¶2r in 00 . .aki doorliep een groot deel van de jeugdoplei­ding van 6mo 3aulo en debuteerde in 00 in de hoofdmacht van de %ra]iliaanse club. +ij speelde in drie sei]oenen

wedstrijde­n, waarin hij in totaal goed was voor doelpunten. +ij won in 00 met de nationale ploeg van %ra]ilis het :. in -apan en =uid-.orea en kwam uiteindeli­jk tot interlands en treffers voor De Goddelijke .anaries.

(en jaar na de :.-]ege maakte .aki voor ,3 miljoen euro de overstap naar $& 0ilan. ,n ,talis beleefde de aanvallend­e middenveld­er de beste periode in ]ijn carriqre. +ij speelde in totaal ]es sei]oenen voor 0ilan en won in die periode onder meer ppn keer de ,taliaanse landstitel en de &hampions /eague. 1adat hij i Rossoneri in het sei]oen 00 0 naar de eind]ege in het miljardenb­al had geleid, ontving .aki de %allon d¶2r.

+et deed Real 0adrid ertoe besluiten de dribbelaar in de ]omer van 00 naar 6panje te halen. De .oninklijke telde liefst miljoen euro neer voor de komst van .aki, maar die slaagde er, mede door blessurele­ed, nimmer in aan de hoge verwachtin­gen in 6antiago %ernabpu te voldoen. 1a slechts wedstrijde­n in vier sei]oenen volgde in 0 3 een terugkeer naar 0ilan.

.aki eindigde dat sei]oen in de 6erie $ op een teleurstel­lende achtste plaats met 0ilan, waarna hij besloot terug te keren naar 6mo 3aulo. De laatste drie jaar was hij in de 9erenigde 6taten actief voor 2rlando &it\, waar ]ijn contract aan het einde van dit kalenderja­ar afloopt. 6inds januari 0 kwam .aki tot wedstrijde­n voor 2rlando, waarin hij doelpunten maakte en assists gaf prij]en werden er niet gewonnen.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname